“Kapadokya’da Sıcak Hava Balonlarıyla Gökyüzünde Cumhuriyet Bayramı Coşkusu”

Kapadokya’da cumhuriyetin 100’üncü yılında 100 balon

Kapadokya bölgesinde faaliyet gösteren sıcak hava balonu tur şirketleri, Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak amacıyla balon sepetlerine 100 adet balon, 100 adet Türk bayrağı ve Atatürk posteri asarak havalandırdı. Türk bayrağı desenli kalp şeklindeki balon ise gökyüzünü güzelleştirdi. Balon pilotu Tolga Eke, “Biz de çocuklar gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz ve çok mutluyuz. Cumhuriyetimizin 100. yaşında gökyüzünde Türk bayrağı, şanlı bayrağımız dalgalansın diye buradayız. Tüm dünyadan gelen misafirlerimizle birlikte bu özel günü kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle birlikte gökyüzüne yükseleceğiz” dedi.

Mehmet Dinler ise “Bugün itibarıyla genç Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına ulaşmış olması bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Her şeyden önce, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’e sonsuz bir minnet ve saygıyla yaklaşıyoruz. Cumhuriyet’i biz kurmadık ancak onu gelecek nesillere aktaracak bir nesil olarak yaşatacağız ve değerlerimizi geleceğe taşıyacağız. Türkiye Cumhuriyeti, çeşitlilikçi, kapsayıcı, demokratik ve barışçıldır. Son 50 yılda ve hatta 100 yılda ülkemizde ve yakın coğrafyamızda gerçekleşen olayları göz önünde bulundurduğumuzda Cumhuriyet’in değerlerini daha iyi anlayabiliriz. Cumhuriyetimiz asilliktir. Yaşasın Cumhuriyet! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız ve Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Turistler, güneşin doğuşuyla başlayan ve yaklaşık 1 saat süren balon turunda, peribacaları arasında süzülerek bölgenin büyüleyici ve eşsiz güzelliklerini seyretme fırsatını yaşadılar ve aynı zamanda Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusuna ortak oldular.