Zehra Güneş, Milyoner Yarışmasında Hatayspor’a Destek İçin Ödülünü Bağışladı

Kim Milyoner Olmak İster'de Fenerbahçe sorusu! Zehra Güneş, joker olarak Volkan Demirel'i aradı ve...

Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başarılı oyuncusu Zehra Güneş, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen milyoner yarışmasında özel bir konuk olarak yer aldı. Zehra Güneş, programa katılıp elde edeceği ödülü bağışlamayı kararlaştırdığını duyurdu. Kendi hayranı olan Ceren Topal’ın, 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden ve Hatayspor’u destekleyen bir voleybol takımı kurma hayali olduğunu açıklayarak, kazandığı ödülü bu takıma bağışlamaya karar verdi. Zehra Güneş, Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında Hatayspor antrenör ekibi ve başkanıyla birlikte yer aldı. Programa başlarken 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Zehra Güneş, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ışığında Türk kadınlarına örnek olmak için elimden geleni yapacağım” dedi.

Program sürecinde, “2008 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale çıkma mücadelesinde Fenerbahçe ile Sevilla, iki maç sonunda yenişemeyip penaltı atışlarına geçmişlerdir” sorusu soruldu. Zehra Güneş, Volkan Demirel’e telefon joker hakkını kullanarak yardım istedi. Diğer joker hakları ise Naz Aydemir Akyol ve Kalben tarafından kullanıldı. Volkan Demirel, doğru cevabın “Fenerbahçe kalecisi 3 penaltı kurtarmıştır” olduğunu belirtti ve Zehra Güneş’in bir sonraki soruya geçmesine yardımcı oldu.

Zehra Güneş, Milli Kadın Voleybol Takımı’nın hedefleriyle ilgili soruya cevap verirken, “Olimpiyatlar’da İstiklal Marşı’mızı okumak ve altın madalyayla ülkemize dönmek en büyük hedefimiz” açıklamasını yaptı. Ardından gelen “2023’te namağlup Avrupa şampiyonu olan ve olimpiyat elemelerini geçen 14 kişilik Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın boy ortalaması kaçtır?” sorusuna ise “186 santimetre” yanıtını verdi. Bu cevabın doğru olduğu görüldü ve Zehra Güneş 300 bin TL’lik ödülü kazandı.

300 bin TL’lik ödülün sahibi olduktan sonra Zehra Güneş yarışmadan çekildi. 500 bin TL’lik soru açıldığında risk almadan ve 300 bin TL’lik ödülün sahibi olarak ayrıldı.