“Narkotik Operasyonları Sonucunda 156 Şüpheli Yakalandı, Büyük Miktarlarda Uyuşturucu Ele Geçirildi”

12 ilde dev operasyon! Bakan Yerlikaya: 158 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabı üzerinden narkotik suçlarla mücadele çalışmalarına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Bakan Soylu’nun paylaşımına göre, Diyarbakır, Aydın, Antalya, Kütahya, Bitlis, Mersin, İstanbul, Elazığ, Nevşehir, Kütahya, Erzurum ve Gaziantep illerinde polis ve jandarma ekipleri tarafından “Narkogüç” operasyonları düzenlendi. Bu operasyonlar sonucunda uyuşturucu ticaretinin ve sokak satıcılarının önlenmesi için yoğun çaba harcandı.

156 şüpheli yakalanırken, büyük miktarda esrar, eroin, uyarıcı hap, metamfetamin, skunk, kokain, bonzai ve kenevir türlerinden uyuşturucular ele geçirildi. Yakalanan şüphelilerden 55’i hakim karşısına çıkarıldı ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Üç kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerin ise işlemleri devam etmektedir.

Bakan Soylu, operasyonları gerçekleştiren jandarma ve polis ekiplerini tebrik ederek, “Zehir tacirlerine hayatı zehredeceğiz! Gençlerimiz ve toplumumuzun sağlığına zarar veren uyuşturucu satıcılarına izin vermeyeceğiz” şeklinde bir açıklama yaptı. Bu operasyonların sürdürüleceği ve narkotik suçlarla mücadelenin kararlılıkla devam edeceği belirtildi.