“100. Yıl Kutlamaları, Türkiye’yi Coşkuya Boğdu”

Yok böyle kutlama... 7’den 77’ye tüm Türkiye meydanlardaydı

Türkiye’deki kutlamalar sabah saatlerinden itibaren başladı ve milyonlarca vatandaş, kırmızı beyaz renklere bürünen kentlerdeki caddeleri doldurdu. Mehteran takımları ve folklor ekipleri, ülkenin dört bir yanındaki kutlamalarda gösteriler sundu. İlkokul, ortaokul, lise ve anaokulu öğrencileri, 100. yıl kutlamaları için özel olarak hazırladıkları performansları sergiledi. Kortej geçişleriyle birlikte kentlerin caddeleri renklendi ve gökyüzünde helikopterler ile askeri uçaklar gösteri yaptı. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve gençler, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşırken, birçok insan da 100. yıla özel olarak yazdırılan tişörtlerle törenlere katıldı.

İzmir Atatürk Lisesi öğrencileri, Cumhuriyet Bayramı’nı okullarında düzenlenen törenle kutladılar. 100. yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen vals gösterisinde bu yıl okulun 12. sınıf öğrencileri yoğun bir şekilde katılım gösterdi. Toplamda 372 öğrencinin hazırlandığı gösteri, izleyiciler tarafından beğenildi.

İstanbul Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene, okul yöneticileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Beşiktaş sokaklarında Türk bayrakları ile birlikte gerçekleşen “Cumhuriyet Yürüyüşü”nü takiben kutlamalar, Beşiktaş Anadolu Lisesi bahçesinde devam etti. Okulda, öğrenciler halk oyunları ve şiir dinletileri gibi gösterilerle 100. yılı coşkuyla kutladılar.

İzmir Makbule Süleyman Alkan Ortaokulu öğrencileri, oluşturdukları “100. Yıl” koreografisiyle büyük bir alkış aldılar. Töreni yoğun bir ilgiyle izleyen vatandaşlar, koreografi sırasında duygusal anlar yaşadılar.

Eskişehir’deki Sivrihisar Havacılık Merkezi, Cumhuriyet’in 100. yılına özel bir koreografi hazırladı. Yaklaşık bin kişi, Türk bayraklarıyla birlikte “100” rakamını oluştururken, Türkiye’nin ilk kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk Şener’in uçağı da yıldız olarak kullanıldı. Koreografinin ardından Semin Öztürk Şener’in Cumhuriyet Bayramı’na özel akrobasi uçuşu büyük bir heyecan yarattı.