İstanbul’da Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü Coşkusu

Işıl ışıl parıldadık

İstanbul Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü, yine muhteşem bir coşkuyla gerçekleşti. Binlerce kişi, Türk bayrakları ve meşalelerle donanmış bir şekilde Bağdat Caddesi’nde buluştu. Yürüyüş, Suadiye’den başladı ve Caddebostan’da İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Yürüyüş boyunca öğrenci bando takımları da yer alırken, Bağdat Caddesi üzerindeki dev ekranlar sayesinde kortej farklı noktalardan izlenebildi. Yürüyüş sonrasında ünlü sanatçı Zülfü Livaneli, Caddebostan Sahili’nde bir konser verdi.

Dolmabahçe Sarayı’nın önünde toplanan binlerce kişi, Kabataş’ta buluşarak fenerlerle ve marşlar eşliğinde Ortaköy Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşün sonunda ise Edip Akbayram konseriyle Cumhuriyet coşkusu devam etti.

Başakşehir’de akşamın karanlıkla birlikte toplanan ilçe sakinleri, marşlar ve meşaleler eşliğinde yürüyüşe başladı. Evlerinin pencerelerinden coşkuya eşlik eden Başakşehirliler, korteji alkışlarla selamladı.

Şişli’de binlerce vatandaş, Şişli Atatürk Evi Müzesi’nin önünde bir araya gelerek Maçka Demokrasi Parkı’na yürüdü. Maçka Parkı’nda ise Melike Şahin konseriyle birlikte kutlamalar devam etti.