Afyonkarahisar’daki Atatürk İlkokulu’nda Öğrencinin Tören Gösterisinde Yaşadığı Ayrımcılık Tartışma Yarattı

Vicdan sızlatan ‘ayrıma’ inceleme

Afyonkarahisar’daki Atatürk İlkokulu’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın kutlandığı törenlerde, sınıf öğretmeni Ş.Ş. liderliğindeki 24 öğrenci, tişörtlerinde Atatürk fotoğrafı ve Türk bayrağı bulunan kıyafetlerle sahneye çıktı. Gösteri başlamak üzereyken öğretmen Ş.Ş., disleksi sorunu olan öğrencilerden M.E.T.’yi gruptan ayrılarak uzaklaştırdı. Bundan sonra diğer öğrenciler, çalınan müzik eşliğinde gösterilerini sahnede sergiledi. Bu sırada kenarda duran M.E.T. ise elleri önünde arkadaşlarını izledi.

Sosyal medyada yayılan görüntüler, tepkilere neden oldu. M.E.T.’nin gösteri için yapılan sınıf provasında da arkadaşlarına dahil edilmediğini gösteren yeni görüntüler ortaya çıktı. Öğretmen Ş.Ş.’nin sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerde M.E.T.’nin sırasında oturduğu görülebiliyor. Bu konuyla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir inceleme başlatıldı.

M.E.T.’nin babası olan Hakan D., 29 Ekim gösterisinden önce öğretmeni tarafından gruptan ayrılıp gösteri boyunca kenarda arkadaşlarını izlemesi sebebiyle çok üzgün olduğunu ifade etti. Hakan D., “Bu öğrenciler özel ilgi gerektiren çocuklardır ve bir öğretmen, onları en ön sıraya yerleştirmeliydi. Bana elbise aldırttınız, programa dahil ettiniz ve sonra bir kenara gönderdiniz. Ona bir tabela verip, kıyafet giydirip bayrak sallandırabilirdiniz. Bu çocuklar daha fazla şefkat görmelidir.” şeklinde konuştu.