Gençleri Deneyimli Gazetecilerle Buluşturan Başakşehir Belediyesi’nin Yeni Medya Söyleşileri İlgi Odağı Oluyor

Hande Fırat ve Zafer Şahin, Yeni Medya Söyleşileri'ne katıldı

Başakşehir Belediyesi, gençleri sektörün deneyimli isimleriyle bir araya getirmeye devam ediyor. Yeni Medya Akademi çatısı altında gerçekleştirilen Yeni Medya Söyleşileri’nin ilk etkinliğinde deneyimli gazeteciler Hande Fırat ve Zafer Şahin, Başakşehir Belediyesi Şehir Sanat Konferans Salonu’nda Yeni Medya Akademi kursiyerleri ve Başakşehir halkı ile bir araya geldi. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, söyleşi öncesinde konuklara hitap ederek, “Devler gibi projeler üretmek için karıncalar gibi çalışıyoruz. Komşularımız, gençlerimiz, çocuklarımız için buradayız” dedi. Kartoğlu ayrıca, Filistin’deki son durumu üzüntüyle takip ettiklerini ve dualarının Filistinli kardeşlerin yanında olduğunu belirtti.

Gazeteci Hande Fırat, yeni medyanın toplum üzerindeki etkisini anlatırken önemli uyarılarda bulundu. Yeni medyanın yönlendirme açık bir platform olduğunu vurgulayan Fırat, Filistin’deki olaylar üzerinden İsrail’in algı operasyonlarına dikkat çekti. Fırat, doğrulanmış haberlere itibar etmenin geleneksel medyada olduğu gibi önemli olduğunu söyledi. Sosyal medyanın herkesin haber kaynağı haline geldiğini belirten Fırat, paylaşımlara dikkat edilmesi gerektiğini ve dijital ayak izlerimizin gelecekte karşımıza çıkabileceğini ifade etti.

Zafer Şahin ise sosyal medyanın geniş kitlelere ulaşmada kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Dijital dünya savaşlarından bahseden Şahin, sosyal medyanın hızlı bir şekilde geniş kitlelere ulaşma gücüne değindi. Şahin, herkesin sosyal medyada farklı bir imaj sergilediğini ve dijital ayak izlerimizden çok kişisel tercihlerimize kadar birçok şeyin kolaylıkla bulunabileceğini ifade etti. Şahin, iyi bir medya okuryazarının daha sağlıklı analizler yapabileceğine dikkat çekti.