Aydın’da Yaşanan Sel Felaketi Mağdurları İçin Yardım Çağrısı!

Aydın'da sel felaketi! 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi kayıp

Aydın’ın Söke, Koçarlı, Karpuzlu ve Çine ilçelerinde gece saatlerinde meydana gelen sağanak yağışlar, sel felaketine neden oldu. Demirçay Mahallesi’nde ise 5 araç sel sularına kapıldı. Selin yoğun olduğu bölgelere AFAD, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Aydın Valisi Yakup Canbolat, selde kaybolan 4 kişiden 2’sinin cansız bedenlerine ulaşıldığını duyurdu. Halen kayıp olan 2 kişi aranıyor. Ayrıca sel sonucunda meydana gelen göçük altında kalan 1 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı.

Sel felaketinin yaşandığı köydeki bir vatandaş, “Evime geldiğimde ev göl gibi dolmuştu. Belediye ve muhtar önlem almadı. Her yıl bu sorunu yaşıyoruz. Daha önce de arabamızı su aldı götürdü, zararımızı bile karşılamadılar. Şu an tüm mobilyalarımız su altında, ne muhtar ne de belediye ilgileniyor. Dere bakımı yapılmadığı için atılan pislikler tıkanmaya neden oluyor. Belediye yağışlarda önlem almalı. Bu zararı şimdi kim karşılayacak?” şeklinde konuştu.

Sel nedeniyle mağdur olan bir diğer vatandaş da, “Oğlum aradı, ‘Anne suyun içinde kaldık, yetiş anne’ dedi. Sokaklar göl olmuş, şaşırdım. Gelinim donup kalmış, korkmuş. Hemen tahliye ettim ama yaşlıyım, gücüm yetmiyor. Her sene mağdur oluyoruz. Belediye birkaç işlem yapıp gidiyor, sonra kimse dereyle ilgilenmiyor. Etrafımdakilerle yapmak istesek bile kimse para bulamıyor. Artık bıktık, eşya mı alalım, karnımızı mı doyuralım bilemiyoruz. Eşyalarımız mahvoldu, ne koltuk kaldı ne de sehpa. Bunları aç kalmayı göze alarak alıyorum.” şeklinde konuştu.