Trabzonsporlu Bir Çocuğa Biber Gazı Saldırısı: Şüpheli Tutuklandı

Gözleri ele verdi

Bursa Osmangazi’de, 29 Ekim Pazar günü saat 17.30 civarında, 9 yaşındaki Yusuf Emir Bolat isimli çocuk, evinin önünde arkadaşıyla dondurma yerken başına gelen olayla karşı karşıya kaldı. Trabzonspor Futbol Okulu’nda eğitim alan Yusuf Emir’e, bisikletiyle yaklaşan bir kişi, “Vay, sen Trabzonsporlu musun?” diye sordu. Çocuğun “Evet” yanıtı üzerine, şüpheli “Trabzonspor ezik” diyerek biber gazını çocuğun yüzüne sıktı ve hızla uzaklaştı.

Bölgede yaşanan bu saldırı sonrasında polis ekipleri harekete geçerek soruşturma başlattı. Olayın yaşandığı sokaktan itibaren güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, 30 Ekim’de şüphelinin bisikletle Misi Mahallesi’ne gittiğini ve bir marketten alışveriş yaptığını tespit etti. Şüphelinin göz kayması rahatsızlığı olduğunu ve olay günü giydiği tişörtün üzerinde olduğunu fark eden polis ekipleri, çeşitli suçlardan kaydı olan 167 kişinin listesini çıkardı. Bu kişileri sorgulamak için savcılıktan izin alan polis, evden alınan ve daha önce “yağma” ve “darp” gibi suçlardan 25 kaydı bulunan 31 yaşındaki Veysel İlhan’ı şüpheli olarak belirledi. İlhan, suçlamaları reddetse de evinde yapılan aramada olay günü giydiği kıyafet ve kullandığı bisiklet ile 3 biber gazı ele geçirildi.

Araştırmalar sonucunda, Veysel İlhan hakkında daha önce de biber gazı saldırılarına ilişkin 5 şikayet dilekçesinin bulunduğu ortaya çıktı. Veysel İlhan, 2 Kasım’da adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.