Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti’ye Yönelik Açıklamalarda Bulundu ve Sonraki Kurultayda Aday Olmayacağını Belirtti

Seçime sırtımda hançerlerle girdim

İYİ Parti ortağı olan 6’lı Masa’ya yönelik açıklamalarıyla dikkat çeken Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayın açılış konuşmasında aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“Örgütümüzün otoritesini ve dayanışma gücünü kimse tartamaz. Ben hiçbir zaman kendimi partinin üstünde görmem. Sizleri zaman zaman üzdüm ancak hiçbir şekilde sizleri utandıracak bir davranışta bulunmadım. Hepinizin bildiği gibi, sizler için Türkiye için çalıştım.”

“6’lı Masa olarak ülkeyi nasıl yöneteceğimiz konusunda çalıştık. Ortak bir mutabakat metni hazırladık. Ancak seçimlerde gerekli desteği alamayınca hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım. Ateşi ve ihaneti gördük ancak yılmadık. Bütün kumpaslara, yalana dolana rağmen boyun eğmedik. Hançerlerden daha çok beni üzen şey, sırtımda taşıdığım yük değil.”

“Seçimler sonrası değişim söylemleri ortaya çıktı. Bunları başlatanlar uzun süredir değişmeyenlerdir. Ancak benim değiştirmek istediğim ilk şey onlardı. Değişim hayatın bir parçasıdır. Sivas dışına çıkamayan CHP, bugün oradan milletvekili çıkarmıştır. Sağa kaydığımızı söyleyenlere, iktidar olmanın bütün kesimlere ulaşmak olduğunu hatırlatıyorum.”

“Arkadaşı olmak zor bir şeydir. Arkadaşlıkta vefa önemlidir. Gemiyi limana sağlam götürmek kaptanın işidir. Tüzük kurultayından sonra değişim, dönüşüm ve yenilenme konularında Türkiye’ye örnek olacağız.”

Kılıçdaroğlu, ayrıca bir sonraki kurultayda aday olmayacağını belirtti ve gelecek seçimlerde başarılı olmak için birlikte çalışacaklarını söyledi.

Kurultayın Divan Başkanı olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Bu kurultay sadece CHP’yi değil, tüm muhalefeti şekillendirecek bir kurultaydır. CHP, Türkiye’nin birleştirici gücüdür. Bugünkü görevimiz, ikinci yüzyılın inşasına giden yolculuğa başlamaktır. Bu kurultay, toplumsal muhalefete büyük güç ve moral verecektir. Yerel seçimlerde omuz omuza çalışacağız ve birçok belediyeyi kazanacağız. Türkiye’yi yeniden inşa etmek için halkımızla birlikte adım adım ilerleyeceğiz.”

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ise CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım” sözlerine tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Öztürk, Kılıçdaroğlu’na hitaben “Sana değil Cumhurbaşkanlığı, CHP Genel Başkanlığı bile fazla” ifadeleriyle eleştirdi.