Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul’da Gastronomi Lisesi Kurma Hazırlıklarına Başladı

Anne reçeteli ‘gastronomi’ lisesi

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, İstanbul’da bir gastronomi lisesi kurulmasına yönelik çalışmalarına başladığını duyurdu. Bakan Yusuf Tekin, konuyla ilgili bir değerlendirme toplantısı düzenleyerek ünlü şefler ve akademisyenlerle bir araya geldi.

Ünlü şeflerin de katıldığı toplantıda Danilo Zanna, Ömür Akkor, Zeki Saygı, Ramazan Bingöl, Cüneyt Asan, Nuri Develi, Eyüp Kemal Sevinç, Nuran Özyılmaz, Nevin Halıcı, Kaya Demirer, Serkan Aksoy ve Umut Karakuş gibi isimler yer aldı. Bakan Tekin, toplantıda yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Geleneksel Türk mutfağındaki enfes lezzetleri ulusal ve uluslararası alanda hak ettikleri seviyeye yükseltebilmek için sadece gastronomi eğitimi veren bir lise açma kararı aldık. Gastronomi lisesi, Türk kültürüne ait eşsiz yemekleri dünya mutfakları arasında daha da değerli kılarak, şifa kaynağı niteliğindeki ‘annelerimizin reçeteleri’ne odaklanacak. Bu liseyle birlikte sektördeki önemli bir eksikliği gidermiş olacağız. Ayrıca yaz tatili sürecinde örgün eğitim öğrencileri için görgü ve nezaket kuralları dersini seçmeli olarak sunacağız.”

Bakan Tekin, mesleki eğitim alanında sektör ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla daha önce sektör temsilcileriyle bir araya gelerek gerekli düzenlemeleri yaptıklarını belirtti. Bu kapsamda projeye dayalı okullar ve spor liseleri gibi tematik liseleri hayata geçirdiklerini dile getiren Bakan Tekin, gastronomi alanında şu ana kadar sadece mesleki ve teknik Anadolu liselerinde yiyecek içecek hizmetleri alanı ile gastronomi uygulama atölyelerinde eğitimlerin verildiğini de sözlerine ekledi.