Okan Buruk: “10 Kişi Kalsak Farklı Olabilirdi” – Galatasaray Teknik Direktörü, Bayern Münih Maçı Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Galatasaray'da Okan Buruk'tan hakem tepkisi ve Mauro Icardi sözleri: Kırmızı kartı vermedi, golden önce faul var

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Bayern Münih karşısında 2-1 mağlup olduktan sonra açıklamalarda bulundu. Buruk, “10 KİŞİ KALSALAR FARKLI OLABİLİRDİ” diyerek, maça direkt olarak hakemi bağlamak istemediğini belirtti. Oyuncularını tebrik eden Buruk, Bayern Münih’e karşı istedikleri oyunu oynadıklarını söyledi. İkinci yarıda Davies’e gösterilmeyen sarı kartın etkili olduğunu vurgulayan Buruk, “10 kişi kalsalar farklı olabilirdi. Yediğimiz ilk gol öncesi Barış’ın ayağına bir basma var” dedi.

“1 PUAN ALSAYDIK BİZİM İÇİN İYİ OLABİLİRDİ” şeklinde konuşan teknik direktör, rakip takıma daha fazla pozisyon verdiğimizi ifade etti. Makineleşmiş bir takıma karşı oynadıklarını dile getiren Buruk, oyuncularını tekrar tebrik etti. Hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu söyleyen Buruk, “1 puan alsaydık bizim için iyi olabilirdi. Son dakikalarda bir tepki verdik ama maçı çeviremedik” şeklinde konuştu.

Buruk, Icardi ve Angelino’nun oyundan çıkmalarıyla ilgili olarak ise, Icardi’nin adalesinin tuttuğunu ve rahat hissetmediği için çıkmak zorunda kaldığını, Angelino’nun ise yorgun olduğu için oyundan çıkmak zorunda kaldığını söyledi. Sakatlık konusunda şu an için önemli bir durum olmadığını belirten Buruk, hakim ile ilgili süreci dikkatle takip ettiklerini ifade etti.

“LİGDE DE AVRUPA’DA İYİ GİTTİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM” diyerek sözlerine devam eden Buruk, şu an için farklı bir puanda olabileceklerini ifade etti. Girdikleri pozisyonları değerlendirmeleri halinde gruptan çıkmış olduklarını söyleyen Buruk, oyun olarak iyi bir noktada olduklarını belirtti. Ligde ve Avrupa’da iyi gitmelerinden memnun olduğunu dile getiren teknik direktör, kalan iki maçlarını kazanmayı hedeflediklerini söyledi. Taraftarlara verdikleri destek için teşekkür eden Buruk, puan alarak teşekkür etmek isterdiklerini ancak bunun gerçekleşmediğini ifade etti. Oyuncularını İstanbul’da gibi hissettirdikleri anları yaşadıklarını belirten Buruk, taraftarların harika bir destek verdiklerini sözlerine ekledi.