İYİ Parti Milletvekili, Hatipoğlu’nun Vergi Teşviki Hakkında Açıklamalarda Bulundu

‘Pahalı transfer’ polemiğinde: Bir iddia iki yanıt

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, Hatipoğlu’nun şirketine sağlanan vergi teşviki ile ilgili olarak “Bu, bugüne kadarki en pahalı transfer” dedi. Toktaş, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Mustafa Varank, neden 26 Eylül’de Hatipoğlu’nu Eskişehir’deki fabrikasında ziyaret ettiğini açıklamalı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’nun belgesine göre, 24 Mart 2023’te güneş enerjisi camları yatırımı ile ilgili olarak 1 milyar 35 milyon TL değerinde stratejik teşvik belgesi onaylanmıştır” dedi.

Hatipoğlu ise Toktaş’ın iddialarına yanıt olarak, “Parti ayrımı yapmadan, örneğin bizim gibi Kütahya Zafer OSB’de stratejik yatırım yaparsanız bu teşviki alırsınız. Teşvikler bölgeye ve yatırıma göre standarttır ve nakit olarak değil vergi kolaylığı olarak sağlanır” şeklinde açıklama yaptı.

Meclis Sanayi Komisyonu Başkanı Mustafa Varank da bu konuya ilişkin olarak “24 Mart 2023’te onaylanmış ve ilave yatırımlarla revize edilmiş olan bir teşvik belgesi üzerinden siyaset yapmak ahlaksızlıktır. Zaten her şey Resmi Gazete’de açıklanmıştır. Eğer biraz onurunuz varsa, belki utanırsınız” şeklinde yanıt verdi.