“Atatürk’e Vefa Valizleri Projesi Binlerce Öğrenciyle Buluşuyor”

Atatürk’e vefa valizi... Ankara’dan yola çıktı

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde bulunan Dr. Ufuk Ege Anaokulu öğretmenleri Seden Erkan ve Sinem Örenli, geçen yıl başlattıkları “Atatürk’e Vefa Valizleri” projesi kapsamında çocuklara Atatürk sevgisini aşılamak için harekete geçti. Bu yıl 10 valiz, Türkiye’nin 81 ilindeki yaklaşık 270 okulda binlerce öğrenciyle buluşacak. Proje kapsamında valizler, Ankara’dan gönderilerek her okula ulaşacak ve bu okullarda 3-17 yaş arasındaki öğrenciler tarafından Atatürk için yapılan projelerle doldurulacak.

Valizlerin ilki 28 Ekim’de Bursa İstaş Kentaş Ortaokulu’na ulaştı ve yolculukları 18-20 Mart tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek olan “81 İlden Atatürk’e Vefa Sergisi” ile son bulacak. Seden Erkan, bir anaokulu öğretmeni olarak projenin amacının daha fazla çocuğa ve gence ulaşarak milli değerlerimizi paylaşmak ve kurtuluş mücadelemize farkındalık yaratmak olduğunu belirtti. Her yıl daha fazla çocuğa ve gence ulaşmayı hedefledikleri bu projede her branştan öğretmen ve her tür ve kademeden okulun yer aldığını da ekledi.

Öğrenciler, Atatürk temalı birçok alanda çalışmalar yaparak valizlere ekliyorlar. Portrelerden mektuplara, boyamalardan kolaclara, radyo tiyatrolarından 3 boyutlu yazıcıyla hazırlanan eserlere ve geleneksel el işlerine kadar birçok farklı alanda Atatürk temalı çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar daha sonra Ankara’da gerçekleştirilecek olan “81 İlden Atatürk’e Vefa Sergisi”nde sergilenmektedir.

Bu yılki öğrenci sayısının henüz belirsiz olduğunu ifade eden Seden Erkan, çocukların Atatürk ve ilgili konular hakkında bilgilendirildiğini ve çalışmaların grup çalışması olarak yürütüldüğünü söyledi. Bazı okulların ailelerinin de projeye dahil olduğunu duymaktan heyecan duyduklarını belirtti. Valizlerin 6 Şubat’ta harekete geçmesi planlanmış olsa da birçok öğretmenin ve öğrencinin depremden etkilendiği için ertelendiği bilgisini paylaştı. Projeye gelen yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini ve Cumhuriyet’in 100. yılında bu çalışmanın daha da anlamlı olduğunu dile getirdi.

Geçen yıl açılan valizlerden toplamda 287 eser ortaya çıkmıştı. Özellikle Giresun’daki anaokulu öğrencilerinin “Atam Rahat Uyu” temasıyla boyadığı ve üzerine resimler çizdiği yastık büyük beğeni toplamıştı.