“Kırıkhan İlçesinde Meydana Gelen 4.8 Büyüklüğündeki Depremde Olumsuz Durumlar Şimdilik Rapor Edilmedi”

Son dakika! Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem

Kırıkhan ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem, geçtiğimiz saat 05.32’de gerçekleşti. Deprem, 8,28 kilometre derinlikte meydana geldi ve Adana, Gaziantep ve Osmaniye gibi çevre illerde de hissedildi. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, şu an için depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, “Hatay İli Kırıkhan ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 4.8 büyüklüğündeki depremde, AFAD ve diğer ilgili kurumların ekipleri saha tarama çalışmalarına devam ediyor. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

AFAD tarafından depremle ilgili yapılan açıklamada, “Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde saat 05.32’de meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında herhangi bir olumsuz durum tespit edilmedi. Saha tarama çalışmaları devam ediyor. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK’te yaptığı açıklamada, depremin artçı bir deprem olduğunu ve Kırıkhan’ın fay hattının üzerinde olduğunu belirtti. Ersoy, “Bu deprem büyük ihtimalle büyük bir depremin artçısı olarak düşünülmeli. Alüvyon zemin üzerine kurulan yapılarda kaygı yaratmış olabilir. Bu deprem, çok hasarlı bir binanın yıkılmasına neden olmuş olabilir.” dedi.

Türkiye, deprem riski yüksek bir ülke olduğu için 2 günde bir 4 büyüklüğünü aşan depremler yaşanması normal kabul ediliyor. 6 Şubat depremlerinden sonra Türkiye genelinde deprem sayısında artış gözlemlenmiştir. Prof. Dr. Ersoy, bir depremin ardından artçı depremler beklenmesinin normal olduğunu belirtti. Bu artçı depremler genellikle daha küçük büyüklükte olabilir ve genellikle hissedilmez. Ancak, 4.8 büyüklüğündeki bir depremden sonra da benzer büyüklükte artçı depremlerin meydana gelebileceği söylenebilir.

Deprem anında uyanıp dışarı çıkan Mustafa Karaca, “Çok korktuk. Artık bu gerçekle yaşamak zorunda kalacağız. Deprem sırasında birinci katta bulunuyordum ama çok sallandık. Endişeli bir şekilde parka kaçtık.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, deprem anının bir evin güvenlik kameralarına yansıdığı görüntüler de ortaya çıkmıştır. Görüntülerde depremden hemen sonra ev sahibinin paniğe kapılarak kaçtığı görülmektedir.