Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: “Maçı Değerlendirdik, Şanssız Bir Yenilgi Aldık”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: 'Halen grubun lideriyiz'

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi’nde Ludogorest’e 2-0 yenilerek Süper Lig’de üst üste ikinci mağlubiyetini aldı. Teknik direktör İsmail Kartal maç sonrasında görüşlerini paylaştı. “Başlangıç olarak iyi bir tempo yakaladık ve kötü başlamadık. Oyuna başlarken birkaç net pozisyonumuz vardı ancak bunları değerlendiremedik. Rakip takım dengeyi yakaladı ve bir gol buldu. İlk yarıyı bu şekilde kapattık. İkinci yarıya daha iyi başlayan ve toparlanan taraf bizdik. Top bizdeydi ancak çok fazla pas yapmamıza rağmen gol pozisyonları üretemedik.”
Kartal, takımın liderliğe devam ettiğini vurguladı ve şunları ekledi: “Rakip, 1-0’ı koruma amacıyla iyi savunma yaptı. Kontratak sonucunda ikinci golü buldular ve maçı kaybettik. Üzgünüz. Soğuk hava koşullarında buraya kadar gelerek bizi destekleyen taraftarlarımızı üzdüğümüzün farkındayız. Ancak hala grubun lideriyiz. Önümüze bakıyoruz.”
Ayrıca, Yusuf’un performansını da değerlendiren İsmail Kartal, şunları söyledi: “Yusuf sezon başından beri ara ara antrenmanlara katılıyordu. Altyapı ile uyumlu bir şekilde ilerliyoruz. Hem altyapıdaki oyuncuları gözlemlemek hem de takıma yeni bir oyuncu katmak için fırsatlar arıyorduk. Yusuf’a bu zorlu maçta fırsat verdik ve ona ne kadar güvendiğimizi gösterdik. 17 yaşında olan bir genç oyuncumuz olmasına rağmen güzel bir performans sergiledi. Kendisini tebrik ederim.”