“Fenerbahçe’nin Genç Yeteneği Yusuf Akçiçek, Ludogorets Maçında Göz Doldurdu”

Ludogorest-Fenerbahçe maçında 17'lik Yusuf Akçiçek siftah yaptı! Takımının en iyisi oldu

Fenerbahçe UEFA Konferans Ligi’nde Ludogorets’e 2-0 mağlup olduğu maçta, 17 yaşındaki Yusuf Akçiçek’in gösterdiği performans büyük ilgi uyandırdı. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Trabzonspor maçında olduğu gibi 4 değişiklik yaparak takımı sahaya sürdü. Kartal, Samet Akaydın’a hala statü gereği görev verememektedir ve İrfan Can Kahveci, Szymanski ve Dzeko’yu yedek bıraktı. Bunun yerine Yusuf Akçiçek, Miguel Crespo, Ryan Kent ve Michy Batshuayi’ye şans verdi.

Ludogorets maçında kaleyi Dominik Livakovic’e teslim eden Kartal, savunmada Bright Osayi-Samuel, Yusuf Akçiçek, Jayden Oosterwolde ve Ferdi Kadıoğlu’na forma şansı verdi. Orta sahada İsmail Yüksek ve Miguel Crespo görev aldı, hücum hattı ise Ryan Kent, Miha Zajc ve Dusan Tadic’den oluştu. Tecrübeli teknik adam, golcü pozisyonunda ise Michy Batshuayi’yi görevlendirdi.

Ludogorets maçında ilk 11’de forma giyen 17 yaşındaki Yusuf Akçiçek, Fenerbahçe formasını resmi bir maçta ilk kez terletti. Bu sezon Konferans Ligi’nde Ayyoub Bouaddi’nin ardından en genç oyuncu olarak maça başlayan Yusuf, Opta’nın verilerine göre en fazla isabetli pası atan oyuncu oldu. Maçta %82 isabetli pas oranıyla oynayan genç futbolcu, ayrıca 8 hava topu mücadelesinden 5’ini kazanırken, 5 kez de sahip olduğu topu korumayı başardı.

Sosyal medyada da genç oyuncu hakkında birçok olumlu yorum yapıldı. Maç sonunda Yusuf’u öven İsmail Kartal, “Yusuf, sezon başından beri ara ara antrenmanlara katılıyordu. Altyapıyla koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Hem altyapı oyuncularını gözlemlemek, hem de A takıma yeni bir oyuncu kazandırabilecek miyiz diye düşünüyorduk. Yusuf’a zorlu bir maçta şans verdik ve ona ne kadar güvendiğimizi gösterdik. Kendisi 17 yaşında bir oyuncumuz ve hataları olabilir. Ancak güzel bir performans sergiledi. Kendisini tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.