“Devlet Erkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan Önderliğinde Anıtkabir’i Ziyaret Etti”

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yılı... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için aşkla çalışıyoruz

Devlet erkanı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan liderliğinde Anıtkabir’i ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, Aslanlı Yol’da yürüdükten sonra Atatürk’ün manevi huzuruna çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kırmızı beyaz karanfillerden oluşan ay yıldızlı çelengi Atatürk’ün mozolesine yerleştirdi. Saat 9’u 5 geçe, devlet erkanı mozole önünde iki dakika saygı duruşunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şeref defterine şu sözleri kaydetti: “Aziz Atatürk, vefatınızın 85. sene-i devriyesinde sizi, silah arkadaşlarınızı, vatan için şehit düşen kahraman şehitlerimizi ve kanlarını akıtan gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla başladığımız Cumhuriyet’imizi sonsuza kadar güçlü ve başarılı kılmak için 21 yıldır olduğu gibi bugün de büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, mazlumların umudu olmaya devam ediyor ve her alanda yükselişini sürdürüyor. Milletimizin yüzyıllık hedeflerine hiçbir engel duramayacaktır. Ruhunuz şad olsun.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki heyet içinde, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı organlarının başkanları, kuvvet komutanları, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı. CHP’nin yeni Genel Başkanı Özel ise ilk kez CHP lideri olarak Anıtkabir’i ziyaret etti.