“Ülkede 10 Ayda 51 Bin 914 Adet Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi, İçişleri Bakanı Yerlikaya Operasyonu Başarıyla Sonuçlandırdı”

Bakan Yerlikaya açıkladı: Ruhsatsız silaha yeni düzenleme

Son 10 ayda ülke genelinde 51 bin 914 adet ruhsatsız silah ele geçirildi. Ruhsatsız silahlarla ilgili cezaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirten yetkililer, konuyla ilgili çalışmaların olduğunu açıkladı. Bu konuda yakın zamanda önerileriyle birlikte yetkililerin huzurlarına çıkacakları bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümeti 21 yıldır görev başında. Terör, organize suçlar, uyuşturucuyla mücadele, düzensiz göç, suç ve suçlularla mücadele gibi konularda hep aynı kararlılıkla hareket edildi. Başta ben olmak üzere, önceden görev yapmış ve gelecek olan diğer bakanların tutumları da aynı olacak. Herkesin kendi yöntemi ve tarzı vardır. Benim yöntemim de budur. Hiçbir zaman bilerek veya kasıtlı olarak hiç kimseyi incitmedim. Ancak suç ve suçlularla mücadelede cesaret noktasında herhangi bir sıkıntımız da yok. İlerleyen günlerde Afganistan vatandaşlarının ülkelerine dönmesi için 9 uçuş organize edilecek.

2023 yılı itibarıyla 28 bin 734 Afganistan vatandaşı ülkelerine geri döndü. Önümüzdeki hafta ise 1788 Afgan vatandaşı daha charters uçuşlarla ülkeye gönderilecek. Türkiye’de Suriyeli olarak vatandaşlık kazanan yabancıların sayısı ise 237 bin 995 oldu. Bu rakamın içinde 18 yaşından büyük olanların sayısı 156 bin 987 olarak kaydedildi. Bu süreçte, Türkiye’de doğan çocukların da geçici koruma altında olduğu belirtildi ve vatandaşlığa alınmadığı vurgulandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara merkezli 32 ilde gerçekleştirilen “Narkogüç” operasyonları sonucunda uyuşturucu ticareti yapan Jamukhan Ulus liderliğindeki şebekenin çökertildiğini ve 210 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, toplamda 353 adrese gerçekleştirilen operasyonlarda 680 ekip ve 2 bin 294 personelin görev aldığını belirtti. Operasyonlar sonucunda 135 şüpheli Ankara’da, diğer 31 ilde ise 75 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca örgütün lideri Jamukhan Ulus da dahil olmak üzere yönetici kadrosu da yakalandı. Operasyonlarda toplamda 33.5 kilogram uyuşturucu, 6 bin 659 uyuşturucu hap, 3 tabanca, 79 bin 238 dolar, 36 bin 500 euro ve 249 bin 701 TL ele geçirildi. Operasyonu gerçekleştiren polis ekipleri tebrik edildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki bütçe görüşmelerinin ardından CHP, İYİ Parti, TİP ve diğer muhalefet milletvekilleri, İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya teşekkür etti. CHP Milletvekili Veli Ağababa’nın “Bizim Malatya’nın kayısısı ünlü, son dönemde bazı siyaset adamları da ünlü olmaya başladı” sözlerine Yerlikaya, “Sizler de ünlüsünüz” şeklinde yanıt verdi.