Emine Erdoğan, Çocukların ve Gençlerin İklim Krizindeki Rolünü Vurguladı

Emine Erdoğan çocuklar için seslendi

Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in (BM) yetkilileri ve farklı ülkelerin bakanlarının da katıldığı bir forumda çocukların ve gençlerin iklim kriziyle mücadeledeki rolünün önemini vurgulayarak çevre eğitiminin teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye’de yürütülen çevre ve iklim çalışmalarını anlattığı Sıfır Atık projesinin çocuklar ve gençler için büyük bir hedef olduğunu belirtti.

Emine Erdoğan, “Emanetimiz olan çocuklarımızın ve geleceğimizin konuşulduğu bu anlamlı program vesilesiyle, Filistinli çocukların acımasızca hayattan koparılmasının üzücü tablosunu bir kez daha dile getirdim. En büyük dileğim, onların isimlerini şehit listelerinde değil, insanlığın yararına icatların, kitaplar ve sanat eserlerinin üzerinde görmektir” diye konuştu.

Emine Erdoğan, forumun iklim krizini çocuklar açısından ele almasının tüm insanlık için faydalı olmasını temenni ederek, Özbekistan Cumhuriyeti hükümeti, Zamin Uluslararası Kamu Vakfı, UNICEF ve programa katkıda bulunan herkese teşekkür etti.