Beşiktaş’ta Burak Yılmaz İstifası Sonrası Rıza Çalımbay Göreve Başladı

Beşiktaş'ta 2. Atom Karınca dönemi! Ahmet Nur Çebi'den Burak Yılmaz'a sitem

Beşiktaş, 4. haftada UEFA Konferans Ligi’ne havlu attıktan sonra takımın başına geçen Burak Yılmaz, Şenol Güneş’in istifasının ardından yapılan olağanüstü kongreye kadar görevine son verdi. Yılmaz’ın yönetiminde, ligde 4’ü ve Avrupa’da 2’si olmak üzere toplam 6 maçta 4 mağlubiyet alındı ve Bodo/Glimt yenilgisiyle birlikte Konferans Ligi’nden çıkma şansı da kaybedildi. Antalyaspor ile oynanan deplasman maçından sonra sözlü olarak istifasını sunan Yılmaz, dün de yazılı olarak görevinden ayrıldığını iletti. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ise olağanüstü kongrede aday olmayacağını açıkladı ve Yılmaz’ın istifasını kabul etti.

Burak Yılmaz’ın istifasıyla ilgili olarak başkan Ahmet Nur Çebi, “Seçime kadar kalmanızı beklerdim” şeklinde bir sitemde bulunarak istifayı kabul etti. Kulüp ise resmi siteden yaptığı açıklamada, “Futbol A Takımı’nın Teknik Sorumlusu olarak görev yapan Burak Yılmaz ile yollarımız, kendisinin isteği üzerine ayrılmıştır. Emekleri için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz” ifadeleriyle ayrılığı duyurdu.

Siyah beyazlı kulüpte önce yardımcı antrenör olarak görev yapan ve daha sonra takımın başına geçerek büyük bir sorumluluk üstlenen Burak Yılmaz, Beşiktaş’ta aktif futbolculuk kariyerini sonlandırdıktan sonra vedayı yapmıştır. Bodo maçı sonrası istifasını sunan Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile camiaya teşekkür etmiş ve veda etmiştir.

Şampiyonluk yarışında lider Galatasaray’ın 12 puan gerisinde olan Beşiktaş, yeni başkanını seçene kadar 3 Süper Lig maçı ve 1 Konferans Ligi maçına çıkacak. Bu 4 maçlık süreçte takımın başında resmen Rıza Çalımbay yer alacak. Asbaşkan Emre Kocadağ’ın görüşme gerçekleştirdiği tecrübeli teknik adam, bu kritik süreçte takımın başına geçmeyi kabul etmiş ve Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığıyla göreve başladığı bildirimi yapıldı.

Göreve gelir gelmez ilk açıklamasını TRT Spor’a yapan Rıza Çalımbay, “İşimiz kolay değil, ancak futbolculara ve taraftarlara güveniyorum” dedi. Başkan Ahmet Nur Çebi ile görev süresi hakkında herhangi bir konuşma yapmadığını belirten Çalımbay, “Beşiktaş’a döndüğüm için mutluyum elbette. Elimden geleni yapacağım ve başarılı olacağımıza inanıyorum. Öncelikle taraftara güveniyorum. Onların desteğiyle çok başarılı olacağız. Beşiktaş taraftarları benim için 12. adam değil, 1. adamdır” şeklinde ifadeler kullandı.