Meteoroloji Genel Müdürlüğü: Batı Kesimlerde Yağışlı ve Fırtınalı Hava Bekleniyor

Meteoroloji'den fırtına ve sağanak uyarısı! Prof. Dr. Orhan Şen kar için tarih verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son değerlendirmesine göre, ülkemizin batı kesimlerinde hava bulutlu olacak. Marmara, Ege kıyıları, Manisa, Antalya, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Diğer bölgelerde ise parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Yağışların Marmara (Edirne ve Bilecik hariç), Çanakkale, Balıkesir’in batı ilçeleri, İzmir’in kuzeyi, Zonguldak, Düzce ve Muğla’nın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklenirken, Aydın başta olmak üzere İzmir, Balıkesir ve Manisa gibi bölgelerde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olabileceği tahmin ediliyor. Batı kesimlerde sıcaklık 3-5 derece azalırken, iç ve kuzey kesimlerde artmasını bekliyoruz. Diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğiz. Genellikle güneyli yönlerden hafif rüzgarlar beklenirken, Marmara ve Kuzey Ege bölgelerinde güneyli yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Ege kıyılarından itibaren yağışların başlamış olduğunu belirtti ve İstanbul’un bazı semtlerinde de hafif yağmur olduğunu söyledi. Fırtına ve lodosla birlikte sıcaklıkların biraz yükseleceğini belirten Şen, İstanbul’da 23-24 derece beklediğimizi ancak yarın tekrar 18 dereceye düşeceğini vurguladı. Özellikle Çanakkale, Balıkesir ve Muğla’nın kıyı ilçelerinde kuvvetli yağışların akşam ve gece saatlerinde etkili olacağını ifade etti. İstanbul’da yağışın öğle saatlerinden sonra kuvvetleneceğini ve akşam saatlerine kadar devam edeceğini söyleyen Şen, yarın da sabah saatlerinde yağışın devam edeceğini, öğle saatlerinde ise duracağını belirtti.

Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki haftanın yağışlı geçeceğini aktardı ve bazı bölgelerde kuvvetli yağışların beklendiğini söyledi. Özellikle Pazartesi günü, Ege kıyılarında kuvvetli yağışların su baskınlarına yol açabileceğini belirtti. Ayrıca, Ayın 15’inden itibaren Doğu Anadolu’ya kar yağışı beklendiğini ve Ayın 18’i-19’u arasında Marmara’nın güneyine ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerine kar yağışının olabileceğini ifade etti. İstanbul’a kar yağışının Ocak ayına kadar az olasılıklı olduğunu belirten Şen, yağışın etkilerine bakıldığında barajlara önemli bir etkisi olmayacağını belirtti.