Türkiye’de Gerçekleştirilen Operasyonlarda Büyük Uyuşturucu Hap ve Madde Ele Geçirildi

Bakan Yerlikaya duyurdu: 15 ilde Narkogüç Operasyonu... 199 şüpheli yakalandı

Türkiye’nin çeşitli illerinde gerçekleştirilen NARKOGÜÇ Operasyonları sonucunda 15 ilde zehir tacirleri ve sokak satıcılarından oluşan 199 şüpheli yakalandı. Toplamda 4,5 ton uyuşturucu madde ve 648.000 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlar neticesinde elde edilen bu sonuçlar, uyuşturucuyla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen bir operasyonda 3 ton 500 kg esrar, 504 bin kök kenevir ve 218 bin kök skunk ele geçirildi. Aynı zamanda 11 zehir taciri de yakalandı. Diyarbakır Il Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan bir diğer operasyonda ise 259,5 kg skunk ele geçirildi ve 3 zehir taciri yakalandı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda ise 44,5 kg kokain, 2,5 kg metamfetamin ve 248 kg skunk ele geçirildi. Bu operasyonlar sonucunda 7 zehir taciri yakalandı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen bir başka operasyonda ise 1 kg kokain, 10 litre sıvı metamfetamin, 2 kg skunk ve 25.000 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyon kapsamında bir zehir taciri de yakalandı.

Diğer illerde de benzer operasyonlar gerçekleştirildi. Edirne, İzmir, Sinop, Aydın, Kırklareli, Gaziantep, Kahramanmaraş, Denizli, Osmaniye, Şanlıurfa, Erzurum, Bursa ve Bolu illerinde yapılan operasyonlarda da çeşitli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi ve birçok zehir taciri yakalandı.

Operasyonların gerçekleştirilmesinde emeği geçen Kahraman Jandarmamız ve Polisimizi tebrik ediyoruz. Toplumumuzun ve gençlerimizin sağlığı için uyuşturucu satıcılarına geçit vermeyeceğiz. Bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz.