Öğrenciler ve Öğretmenler için Uzun Ara Tatilin Başladığı Haber

Bir haftalık mola başladı

Tatil dönemi, 13 Kasım Pazartesi günü resmi olarak başlamış olmasına rağmen ara tatil, dün başladı ve tam 9 gün sürecek. Öğrenciler, 20 Kasım sabahı tekrar ders ziline yetişecekler. Öğretmenler için ise mesleki gelişim seminerleri, bu ara tatilde uzaktan son kez gerçekleştirilecek.

Ara tatil öncesinde, öğretmenler öğrencilerine bol bol dinlenmelerini ve kitap okumalarını tavsiye etti. Ancak hafta sonlarıyla birlikte uzun süren ara tatilde öğrenciler, dinlenmenin yanı sıra konularını da tekrar etmek için ders çalışacaklarını ifade etti. Ara tatil planları hakkında İstanbul ve İzmir’den birinci ve ortaokul öğrencileri de konuştu.

İzmir Seferihisar Ulamış İlkokulu öğrencisi Hatice Ayşe Arıkan, planlarının kitap okumak olduğunu söyledi: “Öğretmenimden aldığım kitapları okuyacağım ve daha önce yarım bıraktığım ‘Şeker Portakalı’ kitabını bitireceğim.”

Beşiktaş Şair Nedim Ortaokulu öğrencisi Gülcemim Ulu ise şunları dile getirdi: “Teyzem yeni bir eve taşındı. Ona sürpriz yapacağız. Bir de Ankara’da bulunan köye gidip zaman geçireceğiz.”

Ulamış İlkokulu öğrencisi ve futbol tutkunu Hamza Yavuz’un hedefi ise Ronaldo gibi bir futbolcu olmak: “Arkadaşlarımla bol bol maç yapacağız. Amacım Ronaldo gibi bir futbolcu olmak. Bu nedenle çok çalışacağım.”