İstanbul’da Şiddetli Yağışlar Hayatı Zorlaştırdı

Sağanak zor anlar yaşattı

İstanbul’da dün saat 13.40 sıralarında başlayan şiddetli yağışlar, uyarılardan sonra gerçekleşti. Taksim Meydanı’nda ani bir şekilde bastıran yağmur, turistler ve yerli halk için zorlu anlar yaşattı.
Cadde ve sokaklar, yağmurun etkisiyle göle döndü. Balıkesir Edremit’te de dün öğle saatlerinde başlayan ve 5 dakika süren şiddetli yağışlar, yaşamı olumsuz etkiledi. Rögarların taşması sonucu caddeye akan su, bir dere haline dönüştü. Sürücüler, yollar üzerinde ilerlemekte güçlük yaşadı. İş yerlerine su sızmasını önlemek için esnaflar çaba harcarken, bazı vatandaşlar da giderleri açabilmek için çabaladı. Trakya bölgesinde de yer yer yağmur etkili oldu. Sabah saatlerinde Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde, öğle saatlerinde ise Edirne ve Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçelerinde yağışlar görüldü.
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’da bugün sabah saatlerinde yağmurun devam edeceğini ve öğle saatlerinde duracağını açıkladı. Şen ayrıca, pazartesi günü tekrar bir yağışlı hava beklendiğini belirtti.