Türkiye Kültür Yolu Festivalleri: Sanat ve Kültürün Buluşma Noktası Antalya’da Son Durağını Gerçekleştirdi

Ata’ya saygı uçuşu

Kültür ve Turizm Bakanlığı, kültür sanata erişimi kolaylaştırmak ve sanatçılara destek olmak amacıyla Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’ni düzenledi. Bu yıl 11 şehirde gerçekleştirilen festivaller, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümünü içeren 100 günlük bir sürece yayıldı. Antalya’da gerçekleştirilen son festival durağında, yaklaşık 50 noktada 500’den fazla etkinlik düzenlendi.

Antalya Kültür Yolu Festivali kapsamında, Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi Türk Yıldızları, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yılında “Ata’ya Saygı” uçuşu gerçekleştirdi. Gösteride Türk Yıldızları, kalp şeklinde bir desen çizerek izleyicileri büyüledi. Festivalin diğer etkinliklerinden biri ise Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından düzenlenen “Atatürk’ü Anma Konseri” oldu. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası da Side Antik Tiyatro’da Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirerek duygu dolu anlar yaşattı.

Festival kapsamında çocuklara da özel etkinlikler düzenlendi. Antalya’daki Konyaaltı Beach Park ve Dokumapark’ta ücretsiz çocuk etkinlikleri gerçekleştirildi ve bu etkinlikler, okulların ara tatili süresince devam etti. Çocuklar yarışmalara katılarak mücadele etti, gezici kütüphaneleri ziyaret etti ve açık alan oyunlarına ve panayır etkinliklerine katıldı. Tiyatro, akrobasi, sihirbazlık ve sevilen çizgi film karakterlerinin gösterileri de izlenebildi. Festival alanları 15.00-19.00 saatleri arasında açık tutuldu.

11 Kasım’da saat 11.00’de, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtkabir’deki ebedi istirahatgâhı da büyük bir ilgi gördü. Her yaştan vatandaş, otobüslerle Ankara’ya gelerek önce mozoleyi ziyaret etti ve ardından müzeleri gezdi. Fotoğrafta görülen kalabalık Ata’ya duyulan özlemi yansıttı.