“Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı: Dikkatli Olunması Gereken Hava Durumu”

İstanbul'da sağanak alarmı! Orhan Şen saat verdi ve uyardı: Montsuz ve yağmurluksuz dışarı çıkmayın

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Marmara, Ege, Akdeniz (Kahramanmaraş hariç), İç Anadolu’nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Aksaray, Nevşehir, Yozgat ve Bitlis çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Marmara, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Isparta çevrelerinde kuvvetli yağışlar görülecek. Antalya’nın doğu kesimlerinde ise yağışlar kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olabilir. Bu nedenle, ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabında önemli uyarılarda bulundu. Pazartesi günü Marmara, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Isparta, Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Öğleden sonra Marmara’da kuzeyden kuvvetli rüzgarlar esecek, Anadolu’da ise lodos etkisini gösterecek.

İstanbul’da ise bugün yağışlı bir hava bekleniyor. Öğlen saatlerinde yağış şiddetini artırarak devam edecek. Su baskını ve dere taşkını riski bulunmaktadır. Rüzgarın da kuzeyden kuvvetli esmesi bekleniyor. Bu nedenle dışarı çıkarken montsuz, kazaksız ve yağmurluksuz olmamaya özen gösterilmelidir. Sıcaklık ise 16°C olacak ve akşam saatlerinde 10°C’ye düşecektir.

Bugün, 13 Kasım 2023 Pazartesi günü, kuvvetli yağışlara ve kuvvetli rüzgara dikkat etmek gerekmektedir. Batı bölgelerde hava sıcaklığı azalacakken diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacaktır.

İstanbul Valiliği de konuyla ilgili bir uyarıda bulunarak, İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) yağışlar beklendiğini duyurdu. Sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksaklıklar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Meteorolojik durum potansiyel tehlikeli olarak değerlendirilmektedir. Olağandışı bir durum olmasa da, hava koşullarının etkileyebileceği faaliyetlerde dikkatli olunması önemlidir.