“Atatürk Benzerliğiyle Gündem Olan Oyuncular Hakkındaki Tartışmalar Devam Ediyor”

Atatürk’e saygısızlık! ‘Benzer’leri cirit atıyor

Atatürk’ü istismar eden tiyatro sanatçısı Göksel Kaya, Atatürk’e benzerliğiyle dikkat çeken oyuncu Göksel Kaya olarak bilinirken, geçtiğimiz yıl mide kanserinden dolayı hayatını kaybettiği açıklandı. Göksel Kaya’nın avukatı, Hürriyet’e yaptığı açıklamada Kaya’nın vefat ettiğini belirtti.

Son zamanlarda Atatürk benzerliğiyle adından en çok söz ettiren kişi ise Serdar Görel oldu. Serdar Görel’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım’daki canlı yayınlarında büyük miktarlarda bağış topladığı iddia edildi. Atatürk’ü sömürmekle suçlanan Görel, yaptığı açıklamada bağış miktarının abartıldığını dile getirerek, daha az miktarda bağış aldığını belirtti.

Serdar Görel’in yanı sıra, Atatürk benzerliğiyle dikkat çeken diğer kişiler de bulunuyor. Oyunculuk dersi alan Serdar Görel, Atatürk’ün rolünü oynamak için birçok programda yer aldı. Bir emekli öğretmen olan Necdet Bardak ise Cumhuriyet Balosu’na Atatürk üniformasıyla katılarak tartışmalara neden oldu. Bardak, bu olaydan dolayı özür diledi ve halktan ve Atatürk’ün anısından özür diledi.

Atatürk’ü Koruma Kanunu, benzetme veya benzerlik gibi durumları kapsamamaktadır. Kanun, Atatürk’e ve onu temsil eden fiziksel eserlere yönelik fiili saldırıları cezalandırmaktadır. Bu nedenle, Atatürk benzerliğiyle dikkat çeken kişilerin yaptıkları eylemler, kanun kapsamına girmemektedir.

Sonuç olarak, Atatürk benzerliğiyle dikkat çeken kişilerin, Atatürk’ü istismar etmekle suçlandığı, bazılarının ise bu benzerliği gelire dönüştürdüğü görülmektedir. Ancak, bu eylemlerin yasalarla cezalandırılabilir hükümleri bulunmamaktadır.