“İstiklal Caddesi’ndeki Bombalı Saldırıya İlişkin Davanın Duruşması Yapıldı, Bazı Sanıklar Tahliye Edildi”

Taksim saldırısının birinci yılında altı tahliye

İstanbul İstiklal Caddesi’nde Ahlam Albashir’in bankaya bıraktığı bomba, 13 Kasım 2022 tarihinde patladı. Patlama sonucunda altı kişi hayatını kaybetti ve 99 kişi yaralandı. Ahlam Albashir, yurtdışına kaçma girişiminde bulunurken Küçükçekmece’deki bir evde saklanırken yakalandı.

Dün, saldırının yıldönümünde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, bombalı saldırıya ilişkin davanın dördüncü duruşması görüldü. Ahlam Albashir’in de dahil olduğu toplam 12 tutuklu sanık, duruşmaya katıldı. Diğer tutuklu sanıklar ise cezaevinden SEGBİS sistemini kullanarak duruşmaya katıldılar.

Duruşma sırasında Ahlam Albashir’e, tahliye talebi sorulduğunda, “Sadece kız kardeşimle görüşmek istiyorum” cevabını verdi. Diğer sanıklar ise suçlamaları kabul etmediklerini belirterek tahliye taleplerini dile getirdiler.

Mahkeme heyeti, suç vasfının değişme ihtimalini göz önünde bulundurarak Mahmud Haso, Hadice Alkurdia, Salih Carkes, Hadir Carkes, Yasir Al Korali ve olay tarihinde 18 yaşından küçük olan A.E.’nin yurtdışına çıkış yasağı koyarak tahliyelerine karar verdi.

Ahlam Albashir, Ahmad Alhajmwas, Ahmad Hajhasan, Ahmed Carkas, Ammar Jarkas, Bakar Carkes, Fatma Berkel, Ferhat Habeş, Hasan Aburas, Hasan Ali, Hazni Gölge, Hüseyin Güneş, Mahmud Elabid, Mahmud El Yusuf, Muhap Ammari, Rama Eltaha, Süleyman Güder ve Tareq Alkhatib ise tutukluluk halinin devamına karar verildi. Dosya, Cumhuriyet savcısının görüşünü hazırlaması için kendisine gönderildi.