“Gençlik ve Spor Bakanlığı, Öğrencilere Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Sağlayacak”

Öğrencilere teknoloji desteği Resmi Gazete'de yayımlandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, son yapılan düzenlemeye göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve 26 yaşından genç olan öğrencilere teknolojik cihaz ve internet desteği sağlayacak. Ancak açık öğretim programlarına kayıtlı olanlar hariç, yükseköğretim programlarına kayıtlı öğrenciler başvuruda bulunabilecek.

Teknolojik cihaz desteğinden faydalanmak isteyen öğrenciler, elektronik faturalarını sunmak zorunda olacak. Bu fature, öğrencinin adına düzenlenmiş olmalı ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasını içermelidir. Aynı zamanda, satın alınan cihaza ait olan IBAN numarası da öğrenciye ait olmalıdır.

Başvurular Gençlik ve Spor Bakanlığının bilişim sistemi üzerinden yapılacak. Başvuru sırasında kimlik doğrulaması yapılacak ve öğrencinin kimlik bilgileri, fatura numarası, fatura tarihi, satın alınan cihazın vergi kimlik numarası veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, kendi adına kayıtlı telefon numarası, öğrenciye ait olan IBAN numarası, mobil telefon cihazı için IMEI numarası gibi bilgiler sisteme girilmelidir. Bakanlık tarafından istenebilecek diğer bilgi ve belgeler de sunulmalıdır.

Başvurular incelendikten sonra, şartları yerine getirmeyen başvurular reddedilecek ve başvuru sahibi bilgilendirilecektir. Başvuru kabul edildiğinde, öğrencinin bildirdiği IBAN numarasına mobil cihaz veya bilgisayar cihazının satış bedelinin belirli bir miktarı yatırılacak.

Öğrenciler farklı türdeki cihazlardan destek alabilirler, ancak bu destek miktarı 5 bin 500 Türk Lirasını geçmeyecektir. İnternet desteği almak isteyen öğrenciler de başvurularını bakanlık bilişim sistemi üzerinden yapacak. İnternet desteği için, yükseköğretim programına kayıt, 26 yaşından genç olma ve öğrenciye ait telefon hattının kullanılması gibi şartlar aranacak.

İnternet desteği için ilk başvurular bugünden itibaren iki ay içinde yapılmalıdır. Söz konusu düzenlemeler 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir.