İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, Yatırımların Temeli Atıldı ve İttifak Konusunda Açıklamalar Yaptı

İmamoğlu: İttifak kurma konusundaki iddiamı son ana kadar devam ettireceğim

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler’de İSKİ Yenikapı Havzası Yatırımları’nın temel atma törenine katıldı. Törenden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İBB Başkanı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı açıklamalarla ilgili olarak şunları söyledi: “Kendisiyle ilgisi olmayan bir konuyu gündeme getiriyor olabilir, ancak ben buradayım. Evimde çok çalışıyorum ve halkımızın bizi takip etmesini ve desteklemesini istiyorum.”

İmamoğlu, ittifak konusuyla ilgili soruya ise şunları söyledi: “Diğer partilerin iç konuşmalarını veya yorumlarını benimle paylaşmanız etik değil. Ben, geçmiş dönemde başarılı bir ittifak yaptık ve hala bu ittifakın bir belediye başkanı olarak, toplumun tabanında da bir ittifak kurma konusunda iddialıyım. Umuyorum ki, büyük bir toplumsal ittifak kurabiliriz. Önemli olan, milletimizin kalbinde oluşturacağımız büyük ittifaktır. Ben bu ittifaka talibim. Parti ayrımı yapmaksızın İstanbul’daki herkesin desteklediği ‘Ekrem Ağabey’ veya ‘Eko Başkanı’ olmak istiyorum.”

İBB’ye ait bazı taşınmazların vakıf ve cemaatlere tahsis edildiği konusunda gelen soruya cevap veren İmamoğlu, şunları söyledi: “Ne yazık ki, geçmişte usule uygun olmayan ve hakkaniyet içermeyen tahsisler yapıldığına dair bilgiye sahibim. Bu konuda mücadele etmek için göreve geldiğimizden beri çabalıyoruz ve bu çabamızı sürdüreceğiz. Bazı taşınmazları geri aldık ve geri kalanlar için de çalışmalara devam ediyoruz. Ayrıca, Fatih’teki bir yapıyla ilgili de sürecin sıkıntılı olduğunu biliyorum. Bu tür uygulamaların milletimize zarar verdiğini düşünüyorum. Benim amacım, İstanbulluların refahını artırmaktır ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Fatih Kaymakamlığı’ndan daha fazla denetim yapılmasını talep ediyorum.”