“Polat Çifti, Şarkıca Güzellik Merkezi Saldırısıyla İlgili Tutuklandı”

Polat çiftine ikinci tutuklama

Polat çiftinin adının karıştığı farklı bir olay daha ortaya çıktı. Bahçeşehir’deki güzellik merkezi olan Şarkıca, geçtiğimiz Ekim ayında kurşunlanmıştı. İşyerine 5 kurşun isabet etmiş ve Banu Parlak, bu olaydan Dilan ve Engin Polat’ı sorumlu tutarak şikayetçi olmuştu. Ardından 5 Ekim’de 5 kişi tutuklanmıştı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan ve Engin Polat’ı ve babaları Sezgin Polat’ı dün sabah ifade vermeleri için çağırdı. Sezgin Polat, Engin Polat ve Dilan Polat sırasıyla ifade verdiler. Dilan Polat, Banu Parlak’ı tanıdığını ve aralarında sorun olduğunu belirtirken, “Kurşunlama olayıyla ilgimiz yok” dedi. Dilan, Engin ve Sezgin Polat, savcılık işlemlerinin ardından ‘silahlı saldırıya azmettirme’ suçundan tutuklandı.

Dilan ve Engin Polat’ın avukatları, dün Anadolu Sulh Ceza Hâkimliği’ne başvurarak tutukluluğa itiraz etti ve çiftin tutuksuz yargılanmalarını talep etti. Ancak, bu soruşturmada tutuksuz yargılanma kararı çıksa bile, Dilan ve Engin Polat saldırıya azmettirme suçundan da tutuklu oldukları için serbest bırakılmayacaklar.