CHP Genel Başkanı Özgür Özel Yeni Döneme İlişkin Mesajlarını Verdi

Özel’den grup toplantısında ‘babaevi’ çağrısı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, grup toplantısında hem milletvekilleri hem de il başkanlarının katılımıyla gerçekleşti. Özel, toplantı öncesinde kapalı grup toplantısı yaparak yeni döneme ilişkin yol haritasını ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi. Toplantının basın mensuplarına açık bölümünde ise şu mesajları verdi:

“Parti Meclisimizin yaş ortalaması 43 olan kurultayımızda oluştu. Merkez Yönetim Kurulu’muzun ise 46 yaş ortalaması bulunuyor. Türk siyasetinde bir ilki gerçekleştirerek gölge kabine oluşturduk. Gölge kabine olarak, hükümetin attığı adımları yakından takip edecek, doğrulara destek vererek yanlışlara engel olmaya çalışacak ve yapıcı bir şekilde muhalefet yapacağız. Farkımız ise Erdoğan’ın kabinesinde sadece bir kadın olmasıyla ortaya çıkıyor. Bizim gölge kabine ekibimizde ise 9 kadın, 9 erkek bulunuyor. Gösterilen şunu anlasınlar, biz kadınları ev işlerine mahkum eden bir anlayışla değil, ‘Sen ne kadarsan ben o kadar’ anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu anlayış, partimizin ve benim temel felsefemizdir. Ancak asıl anlayış Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anlayışıdır.”

“Vefasızlık yapmadan daha genç bir ekip kurarak yeni bir yolculuğa başladık. CHP bir babaevinin simgesidir. Bu babaevinde çorba kaynar. Ve bugün bizler bu çorbayı kaynatma görevini üstleniyoruz. Ancak bu babaevinin tapusu ne bendeyim, ne de Kemal Bey’dedir. Tapusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’dedir. Gelerek beraber güçlenelim, değişelim ve birlikte bu ülkeyi Atatürk’ün hedeflediği yere taşıyalım. Babaevi sizi bekliyor.”

“Bizim sorumluluğumuz tüm sosyal sınıflara eşit bir şekilde adil davranmaktır. Geçtiğimiz günlerde Barolar Birliği’nin eylemine destek verdik ve şimdi de DİSK İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş yapıyor. Biz de onlarla beraber yürüyüşlerine katılacağız. Cuma günü Ankara’da DİSK ile beraber yürüyeceğim. Eğer emek ile sermaye birbirine karşı gelirse, kadın ile erkek birbirine karşı gelirse biz emeğin ve kadının yanında yer alacağız.”

“Can Atalay ile ilgili hak ihlali kararında alt mahkeme ve Yargıtay 3. Dairesi, Anayasa Mahkemesi’ne kafa tuttu. Kararda kişiselleşmiş meselelere dair ifadelerle çok şaşırtıcı noktalara ulaştılar. Kararda, Meclis Başkanı’na da meydan okumak gibi bir tavır vardı. Hataylılara milletvekili seçimi konusunda ‘Senin işin değil, ben karar verirsem olur’ diye son derece küstah bir yanlış var. Biz o kararın hızla Meclis’te ele alınmasını talep ettik. Numan Kurtulmuş’la görüşmemizde başlangıçta olumlu bir yaklaşım vardı ancak daha sonra durum değişti ve Danışma Kurulu toplanmadı.”

“Şimdi Erdoğan çıkıp Anayasa değişikliği yapalım diyor. Ancak, senin değiştirecek sayın yok, CHP’nin de seninle Anayasa Mahkemesi’ni güçsüzleştirecek, kararlarına uymama hakkını keyfe keder kullanacak ve Anayasa’yı hiçe sayacak bir işbirliğine gidecek durumu yok. Eğer Anayasa’yı ihlal etmeye kalkarsam başım çıksın. Bu Anayasa, sadece Erdoğan’a göre yapıldığı için krizlere yol açıyor. Meclis’teki direnişimiz devam ediyor ve yeni bir eylem kararı alınana kadar nöbet tutmaya devam edeceğiz.”

Özel, toplantının ardından İYİ Parti Lideri Akşener’le yaptıkları telefon görüşmesiyle ilgili olarak, “Sayın Akşener ile güzel bir görüşme gerçekleştirdik. Ancak henüz kesinleşmiş bir tarih belirlemedik” dedi. Önseçim konusuna değinerek, “İlgili belediye başkanlarımızı halk anketleriyle değerlendireceğiz. Eğer halkın gözünde yeterli desteği bulamazlarsa, yeni adaylar belirleyeceğiz. Örgüt, çoklu aday yarışı talep ederse önseçim yapacağız. Ancak önseçimin denetimi örgütlerimize ait olacak. Sandıktan kim çıkarsa onu aday göstereceğiz” şeklinde konuştu.

CHP lideri Özel’in yurtdışı ziyaret programına Bosna-Hersek’i de eklediği bildirildi. Özel’in önceden netleşmeyen bir tarihte Azerbaycan ziyareti ise hazırlıklarının devam ettiği belirtildi.