“58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, UCI ProSeries Statüsünde Yükseldi ve Tour of İstanbul UCI 2.1 Statüsüne Yükseltildi”

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 2024 takvimi açıklandı

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 2023 yılında yaşanan deprem felaketi nedeniyle ertelenmiş ve başarılı geçen organizasyon sonucunda UCI tarafından hazırlanan raporla 2024 yılında UCI ProSeries statüsüne yükseltilmiştir. Bu ödüllendirme sonucu, turun orijinal tarihi olan nisan ayında Dünya Bisiklet Birliği takvimine eklenmiştir.

TUR, 2023 yılında 8 etapta, Alanya’dan Kemer’e, Kalkan’dan Fethiye’ye, Marmaris’ten Bodrum’a, Selçuk’tan İzmir’e ve İstanbul-Sultanahmet’e kadar olan 1.235,1 km’lik parkurda gerçekleşmiştir. Özellikle Fethiye-Babadağ Etabı ve düzenlenen kusursuz organizasyonuyla UCI hakemleri, teknik delegeler ve katılan takımlardan tam puan almıştır. Bu değerlendirme sonucu, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, UCI Yol Yarışları 2024 yılı uluslararası takviminde UCI ProSeries statüsünde yer almayı başarmıştır.

Elit erkekler yol bisikleti yarış kategorisinde, UCI ProSeries kategorisindeki World Tour organizasyonlarından sonra gelen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, dünyadaki 21 yarıştan biridir. 2024 yılında da dünya bisikletinin önemli takımlarına ev sahipliği yapacak.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun UCI ProSeries statüsünde yer almasının çok önemli bir gelişme olduğunu belirtmiştir. Ayrıca, bu başarının Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesi, Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak’ın destekleri ve birçok kuruluşun emeğiyle gerçekleştiğini vurgulamıştır.

Tour of İstanbul adlı yol bisikleti yarışı da 2024 yılında UCI 2.1 statüsüne yükseltilmiştir. Bu yarış, Türkiye’nin tanıtımında ve bisiklet sporunun gelişmesinde önemli bir rol üstlenmektedir. 26-29 Eylül 2024 tarihleri arasında Tour of İstanbul ve 8-11 Şubat 2024 tarihleri arasında Tour of Antalya gerçekleştirilecektir.