Vincent Aboubakar’ın Sakatlık Süreci ve Transfer İddiaları

Beşiktaş'ta Aboubakar için transfer iddiası! Suudi Arabistan ekibi...

Geçtiğimiz sezon transfer edilen Vincent Aboubakar, Al Nassr’dan gelerek Manchester United’a transfer olan Wout Weghorst’un yerini kısa sürede doldurdu. Aboubakar, yeni sezonun başında da etkili bir performans sergiledi ve 18 maçta 11 gol ve 3 asist yaparak 14 sayıya ulaştı. Ancak son zamanlarda yaşadığı sakatlıklar nedeniyle takımını yalnız bıraktı. Son olarak UEFA Konferans Ligi’nde Bodo ile oynanan maç öncesi yaşadığı sorunlar sebebiyle kadrodan çıkarıldı. Başakşehir maçında da sahada yer almadı.

Daha önce Beşiktaş’ın teknik sorumlusu olan Burak Yılmaz, Vincent Aboubakar hakkında ilginç bir iddia ortaya attı. Yılmaz, Milliyet’ten Attila Gökçe’ye verdiği röportajda Aboubakar’ın 4 ay sonraki alacakları için ısrar ettiğini ve ödemenin yapılmaması nedeniyle ağrılarının devam ettiğini söyledi. Beşiktaş Kulübü ise bu iddiaları yalanladı ve Aboubakar’ın son 4 maçta sakatlığından dolayı forma giyemediğini açıkladı. Kulüp tarafından yapılan açıklamada, Aboubakar’ın ödeme talebi üzerine aylar öncesinden avans olarak ödeme yapıldığı belirtildi.

Beşiktaş Kulübü, Aboubakar’ın son durumuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada, Aboubakar’ın ısınma sırasında sağ uyluk arkasında ağrı hissettiği ve yapılan MR görüntülemesinde uyluk arka adalesinde gerilme ve kanama tespit edildiği belirtildi. Oyuncunun tedavisine devam edildiği bildirildi.

Suudi Arabistan ekibi Al-Ittihad, Vincent Aboubakar ile ilgileniyor. Arap kulübünün, Karim Benzema’nın yanında Aboubakar’ı düşündüğü ve oyuncunun temsilcileri tarafından 6.5 milyon Euro serbest kalır maddesi olduğunu ilettiği ifade edildi. Al-Ittihad’ın bu rakamı karşılamaya sıcak baktığı belirtildi. Aboubakar’ın ise 5 milyon Euro maaş talep ettiği, Al-Ittihad’ın ise 4 milyon Euro artı bonus teklifinde bulunduğu aktarıldı.