“Mali Suçlarla İlgili Tutuklamalar: Engin ve Dilan Polat Çifti Hakkında Soruşturma Devam Ediyor”

Polatlar farklı cezaevlerine dağıtıldı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Engin ve Dilan Polat çifti hakkında “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet” suçlarından soruşturma başlatmıştır. Sonrasında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyon neticesinde, toplam 24 şüpheli yakalanmış ve 18 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi’ne sevk edilmiştir. İşlemler sonrasında Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat olmak üzere 12 kişi tutuklanırken, 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. İki şüpheli daha soruşturma kapsamında tutuklanmış, böylece tutuklu sayısı 14’e yükselmiş ve 9 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. 5 Kasım tarihinde tutuklanan şüpheliler Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilmiştir.

Soruşturma kapsamında tutuklanan Engin Polat ve babası Sezgin Polat, Çorlu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilirken, Engin Polat’ın kardeşi Alper Kürşat Polat ve avukat ve mali müşavir Ahmet Gün’ün akrabası Zekayi Tepe, Kocaeli Cezaevi’ne sevk edilmiştir. Engin Polat’ın kuzeni Can Polat, amcası Halit Polat, dayısı Metin Yılmaz ve Dilan Polat’ın kardeşi Can Doğu ise Tekirdağ Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na nakledilmiştir. Ahmet Gün dışında kalan erkek tutuklular ise geçtiğimiz akşam yapılan nakillerle 11 gün sonra farklı cezaevlerine nakledilmiştir.

Dilan Polat ise kız kardeşi Sıla Doğu ve akrabaları Nilgül Yılmaz ve Ahmet Gün ile birlikte Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalmaya devam etmektedir.

Öte yandan, Ahmet Gün, dün etkin pişmanlıktan faydalanmak istemiş ve savcıya ifade vermiştir. Gün’ün 3 saat süren ifadesinde, sahte faturalarla ilgili bilgi verdiği ve Dilan Polat, Engin Polat, Sıla Doğu ve Sezgin Polat’ın örgüt içindeki rollerinden bahsettiği öğrenilmiştir.

Polat çiftinin avukatı Sevinç Horoz, 10 Kasım tarihinde Sulh Ceza Hâkimliği’ne başvurarak çiftin tutukluluklarına itiraz etmiştir. Sulh Ceza Hâkimliği, yapılan tutukluluk itirazını değerlendirerek reddetmiştir. İtirazın reddedilmesinin ardından dosya Anadolu 44. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilmiş, ancak Asliye Ceza Mahkemesi de tutukluluğa yapılan itirazı reddetmiştir.