CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Kılıçdaroğlu’dan Enkaz Devralmadık, İktidar Namzetine Bir Parti Devraldık”

Özel’den önemli açıklamalar: Ekrem Bey’le aynı takımdayız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV’nin yayınında dün sabah yaptığı açıklamada, partinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiye büyük emekler verdiğini ve önemli bir değişimi gerçekleştirdiğini söyledi. Özel, “Kemal Bey’den enkaz devralmadık, bunu dersem nankörlük yapmış olurum. Doğrularını alıp yanlışlarından ders alarak iktidar namzeti bir parti devraldık” dedi. Ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye siyasetine önemli katkılar yapmaya devam etmesinin fevkalade önemli olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Özgür Özel, geçmişte hentbol oynadığını ve Ekrem İmamoğlu’nun da aynı sporla ilgilendiğini belirtti. İkisinin aynı takımda yer aldığını ve birbirlerine destek olacaklarını söyledi. Özel, karşı takımı iktidar olarak nitelendirerek, “Birbirimizle uğraşmak yok” dedi.

Meral Akşener ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu belirten Özel, hem kişisel hem de kurumsal ilişkilerde herkesin partinin menfaatini düşünmesi gerektiğini vurguladı. Kazan-kazan ilişkisi içinde olmanın önemli olduğunu dile getirdi ve Meral Akşener ile abla-kardeş ilişkisinde olduklarını ifade etti.

Anketlere göre, değişimin CHP’den sonra en çok heyecan yaratan iki parti İYİ Parti ve HDP olduğunu belirten Özgür Özel, bu partilere de oy talibiyiz. Temiz siyaset yapan ve oylarla temsil edilen partileri şeytanlaştırmanın yanlış olduğunu vurguladı.

Tanju Özcan’ın CHP’nin bir evladı olduğunu belirten Özel, Bolu İl Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ve olumlu bir yaklaşım sergilediğini söyledi. Özgür Özel, Tanju Özcan’ın partiyi iyi şekilde temsil edebileceğine inandığını ifade etti.

Ayrıca, “Gelirde Adalet Vergide Adalet” yürüyüşüne destek veren Özgür Özel, gazetecilerin ittifak tartışmalarıyla ilgili sorularını yanıtladı. Her seçim bölgesinde kendi adaylarını göstermeye hazır olduklarını belirtti ve geçmişte olduğu gibi çok sayıda adayla seçime gireceklerini açıkladı.