İYİ Parti’de İstifa Fırtınası Devam Ediyor: Kilit İsimler Partiden Ayrıldı

İYİ Parti’de istifa krizi büyüyor

İYİ Parti’ye istifa fırtınası devam ediyor. Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu ve Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun ardından GİK üyesi Bahadır Erdem, 27. Dönem İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz, Ankara Milletvekili Adnan Beker ve Sağlık Politikaları Başkan Yardımcısı Aylin Anıl Arslan da istifa etti. Ayrıca, yakın zamanda başka milletvekillerinin ve parti üyelerinin de İYİ Parti’den ayrılacağı konuşuluyor.

İstifa krizi, 14 Mayıs genel seçimlerine dayanıyor. Akşener, 27. dönemden listede yer alan 36 milletvekiliyle yollarını ayırarak dikkatleri üzerine çekti. Bu durum, partinin tecrübeli isimleri olan İsmail Tatlıoğlu, Durmuş Yılmaz, Cihan Paçacı ve Bahadır Erdem gibi isimlerin Genel Merkez’e karşı küskünlük sürecini başlattı. İlk eleştiri Aytun Çıray’dan geldi. Çıray, İYİ Parti milletvekilliği adaylığından feragat ettiğini belirterek parti içindeki önseçim sürecine sert eleştirilerde bulundu.

Akşener, parti içindeki dedikodulara sert bir şekilde yanıt verdi. Üçüncü Olağan Kurultay’da, “Beni parayla satın alabilen oldu mu? Biz bu yolculuğa çıkarken hanginizden para istedim. Herkes her şeyi istiyor, yetmiyor. Milletvekili olunuyor, yetmiyor. GİK oluyor, yetmiyor genel başkan yardımcılığı isteniyor” şeklinde konuştu.

Kurultayda, Akşener 75 üyeden oluşan GİK’te büyük değişiklikler yaptı. Kendisini yanlış yönlendirdiğini düşündüğü Cihan Paçacı, Şenol Sunat, Ahmet Kamil Erozan, Rıdvan Uz ve Mehmet Salim Ensarioğlu gibi partinin önemli isimlerine yönetimde yer verilmedi. İYİ Parti’nin yerel seçimlerde 81 ilde kendi adaylarını göstereceğine yönelik karar, parti içinde ayrılıklara neden oldu.

İYİ Parti Genel Merkez yönetimi, bu istifa sürecini bir “arınma” olarak nitelendiriyor. İstifa kriziyle ilgili en iyi tablo, Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz tarafından çizildi. Yılmaz, sosyal medya paylaşımında, “6 Mart’ta hatalı bir karar alarak masaya dönmeye zorlanmamızın ve sonraki dönemde yaşanan gereksiz tartışmaların nedeni, bu zafiyetlerdir. Romantik şımarıklıklarını ahlaki üstünlük sananlar, İYİ Parti içindeki çürük elmalar” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Kırıkkale ziyaretinde partisinin belediye başkanı adayının Yavuz Kuzucu olduğunu duyurdu. Ayrıca, Kırıkkale’de müstakil olarak seçime gireceklerini ve bu adımların kendilerine ait bir hak olduğunu söyledi. Akşener, “Belli grupların böyle bir hakkımızın olmasını ilginç bir şekilde kabul etmediğini görüyoruz. İYİ Parti olarak böyle bir psikolojik bir harple karşı karşıyayız. Ama çok ilginç; tam tersine bizi daha da birleştiriyor” dedi.