CHP, Büyükşehirlerde Aday Adaylarını Belirlemeye Hazırlanıyor

CHP’de aday anketleri başlıyor

CHP, bu hafta başlayacak olan aday anketleriyle birlikte önceliği büyükşehirlerdeki mevcut belediye başkanlarına vermekte. Ankara, İstanbul ve Aydın gibi şehirlerdeki mevcut başkanların adaylıkları kesinleştiğinden dolayı gözler diğer 8 büyükşehire çevrildi. Ayrıca CHP, Cumhurbaşkanlığı seçimindeki oy oranıyla dikkat çektiği Manisa, Denizli, Balıkesir ve Bursa gibi illeri de dikkate almaktadır. Parti bu büyükşehirlerin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı seçiminde başarılı olduğu veya oy artışı sağladığı diğer iller ve ilçeler için de özel çalışma yapacaktır.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, vatandaş memnuniyetiyle öne çıkan mevcut başkanların büyük ölçüde yeniden aday olarak gösterileceğini belirtmiştir. Şu ana kadar yapılan anketlerde sadece 3 büyükşehirde oy kaybı olduğu görülmektedir. Bu nedenle anket sonuçlarına yönelik beklentiler bu hafta başladı.

CHP içerisindeki yenilikçi kanattan iki önemli isim, eski Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek Çanakkale ve eski milletvekili Candan Yüceer de Tekirdağ için adaylık mesajı vermiştir. Özellikle partinin önde olduğu yerlerde uzun süredir görev yapan isimlerde değişiklik olabileceği konuşulmaktadır. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu bölgelerde gençlere ve kadınlara daha fazla şans verileceğini belirtmiştir.

CHP’nin yönetiminde olmadığı bölgelerde adaylar, anketlerin yanı sıra örgüt denetiminde yapılan temayül yoklamalarıyla belirlenecektir. Ayrıca her il için görevlendirilecek olan Parti Meclisi üyeleri ve milletvekillerinden oluşan heyetlerin görüşleri de aday belirleme sürecinde dikkate alınacaktır.

CHP, ittifak kararını da netleştirmeye çalışmaktadır. Genel Başkan Özgür Özel, büyük bir ittifak yerine yerelde gerekli yerlerde ittifak oluşturulması gerektiğini ifade etmiştir. CHP’nin yereldeki ittifak tercihi, özellikle örgütlerden gelecek öneriler doğrultusunda şekillenecektir. İYİ Parti başta olmak üzere eski masa ortaklarıyla ve HEDEP ile de görüşmeler yapılması planlanmaktadır.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, mevcut belediyelerin bulunduğu yerlerde anketler yapılacağını ve örgütün ve milletvekillerinin görüşlerinin de alınacağını belirtmiştir. Sonuç olarak, her seçim bölgesi için özelleştirilmiş bir karar verileceği ve 2024’e giderken tüm belediye başkan adaylarının belirleneceği ifade edilmiştir. İttifak konusunda ise bölgesel işbirliklerine daha fazla olasılık verilmektedir.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’da Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde düzenlenen soprano Pervin Chakar ve piyanist Paolo Villa’nın ‘Bir Opera Gecesi’ dinletisine katılmıştır. Konseri HEDEP Milletvekili Pervin Buldan da dinlemiştir.