“Fırtına Nedeniyle Kaybolan Kafkametler Gemisi ve Diğer Olaylar”

Son dakika! Bakan Yerlikaya son durumu açıkladı: Gemi battı, 12 Türk mürettebat ile irtibat kurulamadı

Az bir süre önce Rusya’dan İzmir Aliağa Limanı’na yük taşıyan “Kafkametler” adlı Türk gemisi, Karadeniz’de etkili olan fırtına nedeniyle Ereğli Limanı’na sığınmıştı. Ancak burada güvenli bir şekilde kalamayınca limandan ayrıldı ve ne yazık ki daha sonra gemiyle iletişim kesildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geminin mendireğe çarparak battığını ve 12 kişilik Türk mürettebatla hala iletişim kurulamadığını belirtti. Bakan Yerlikaya, arama-kurtarma faaliyetlerine başlanacağını ve tüm ekiplerin hazır olduğunu söyledi.

Ayrıca bir diğer olayda, Kamerun bayraklı Palada isimli kargo gemisi halatının kopması sonucu sürüklenerek karaya oturdu. Gemideki tüm mürettebat kurtarıldı. Aynı şekilde Kamerun bayraklı Sormonsky 45 adlı kargo gemisi de halatının kopmasıyla sürüklendi, ancak liman römorkörü tarafından kurtarılan 12 mürettebat da güvende.

Yaşanan olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle arama-kurtarma faaliyetlerine henüz başlanamadı. Ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava koşullarının düzelmesiyle birlikte arama-kurtarma çalışmalarının hemen başlayacağını tahmin ediyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili sürekli bilgi alışverişinde bulunan Cumhurbaşkanı’nın da durumu yakından takip ettiğini belirtti. Tüm ekipler, beklenen güzel hava koşullarının ardından arama-kurtarma çalışmalarına hızla başlayacak ve kamuoyuna sürekli bilgi verilecektir.

Kafkametler gemisinin mürettebatının isimleri belli oldu. Gemi kaptanı Cemal Turan ve diğer mürettebat üyeleri hala bulunamadı.

Bakan Yerlikaya, ayrıca 19 Kasım günü yaşanan aşırı yağış ve fırtına nedeniyle Türkiye genelinde birçok ihbar alındığını ve maalesef iki kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 50 kişi ise yaralandı. Büyük bir koordinasyon içinde çalışan ekipler, zarar gören bölgelere müdahale etmeye devam ediyor.

Batman’da ise 3 çocuk hala kayıp durumda ve arama çalışmaları devam etmektedir. Tüm bu yaşananlar sonucunda can kaybının ve yaralanmaların üzüntüsünü yaşarken, hayatta kalanlara acil şifalar diliyoruz.