MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “50+1 Sistemi” Açıklamalarına İlişkin Konuştu ve İttifakın Devamından Yana Olduklarını Vurguladı

Bahçeli’den 50+1 çıkışı

MHP lideri Devlet Bahçeli, Hükümet Sistemi’ndeki ’50+1 sisteminde değişiklik olabileceği’ açıklamasıyla ilgili olarak partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarının, siyasetin ve ittifakların yapısına bağlı olarak tutarlı ve anlamlı olduğunu belirtti. Ancak, MHP’nin bu konuda geçmişten bugüne söylediği sözlerin değişmediğini vurguladı.

Bahçeli, 16 Kasım 2021 tarihinde de “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, milli güvenliğin teminatıdır. Bu sistemin demokratik meşruiyet temeli 50+1 oy oranıdır. 50+1 oy oranıyla Cumhurbaşkanı seçilmesi, çoğulcu demokrasinin dünyada örnek teşkil edecek bir modelidir. Milletvekili veya muhtar seçmiyoruz, tüm milletin temsilcisi olan Cumhurbaşkanını seçiyoruz” şeklinde konuştuğunu hatırlattı. MHP olarak, dün ne söyledilerse bugün aynı çizgide olduklarını vurguladı.

Ancak, Cumhur İttifakı olarak, yeni sistemin doğasını zedelemeyecek ve orta yolun, makul çözümün yanında olacak şekilde tamirat ve onarım çalışmalarının, karşılıklı uzlaşma ile gerçekleştirileceğine inandıklarını ifade etti. Bahçeli, Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarını çarpıtarak Cumhur İttifakı etrafında ayrılık yaratmaya çalışanlara prim verilmeyeceğini belirtti.

“Bahçeli’yi sırtından atacak mı?” şeklindeki çirkin ifadelerin, AK Parti ile MHP arasında sorun olduğunu ima ederek fitne çıkarmaya çalışanların aşağılık bir girişim olduğunu belirtti. Hiç kimsenin sırtına binmediklerini ve kimseyi sırtlarına almadıklarını vurguladı.

Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın devamından yanayken, pazarlık veya anlaşmazlık olmadığını belirtti. İttifakın bozulmasına asla izin vermeyeceklerini söyledi. Herkesin bu mesajı aldığını ve anladığını belirtti. Dedikodu çabalarının onları etkilemeyeceğini ve ittifaklarını dağıtamayacağını ifade etti.