A Milli Futbol Takımı, Tarihindeki Altıncı Avrupa Şampiyonasına Hazırlanıyor!

A Milli Takım'ın EURO 2024'teki torbası belli oldu! Almanya'da dev rakipler

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Bu, takımın tarihindeki altıncı Avrupa Şampiyonası katılımı olacak ve bir ilki temsil ediyor. EURO 2024 Elemeleri D Grubu’nda Galler’i mağlup eden A Milli Takımı, tarihinde ilk defa bir grup aşamasını lider olarak tamamladı ve turnuvaya lider olarak katılma hakkı elde etti.

Bu başarıya imza atan takımı, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella yönetti. Montella, Türkiye Milli Takımı’nın tarihindeki 21. yabancı teknik direktörü oldu. Türkiye, daha önceki Avrupa Şampiyonaları’na Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş yönetiminde katılmıştı.

Türkiye, 2002 Dünya Kupası’nda da üçüncülük elde ederek büyük bir başarıya imza attı. 48 yıl aradan sonra katıldığı turnuvada Şenol Güneş yönetimindeki milli takım, Güney Kore ve Japonya’nın ortaklaşa düzenlediği finallere gitmek için büyük bir mücadele sergiledi. Elemelerde İsveç’in ardından ikinci sırada yer alarak play-off oynamaya hak kazanan Türkiye, Avusturya’yı deplasmanda 1-0 yenerek finallere katılma hakkı elde etti.

A Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Şampiyonası’nda da büyük bir başarı gösterdi. Yunanistan, Norveç, Bosna Hersek, Moldova, Macaristan ve Malta ile mücadele eden milliler, grubu ikinci sırada tamamlayarak üçüncü tamamladığı turnuvaya katılma hakkı elde etti.

2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu’nu lider tamamlayarak ikinci torbadan kura çekimine katılmaya hak kazanan A Milli Futbol Takımı’nın torbası belli oldu. Turnuvada Almanya’nın ev sahipliği yapacağı şampiyona için gruplar 2 Aralık’ta Hamburg’da gerçekleştirilecek kura çekimi sonrasında belirlenecek.

Almanya’da düzenlenecek 2024 Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan takımlar arasında Türkiye’nin yanı sıra Belçika, Fransa, Portekiz, İspanya, İskoçya, Avusturya, İngiltere, Macaristan, Slovakya, Arnavutluk, Danimarka, Hollanda, Romanya, İsviçre, Sırbistan, Çekya, İtalya, Slovenya ve Hırvatistan da yer alıyor. Şampiyona, 14 Haziran – 14 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek ve 10 farklı şehirde maçlar oynanacak.