Türkiye, Galler ile Berabere Kalarak Lider Olarak Şampiyonaya Katılım Hakkı Elde Etti

A Milli Takım'da Vincenzo Montella: Bu bayrak için elimden geleni yapacağım

Türkiye, Galler ile oynadığı 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu 8. maçında deplasmanda 1-1 berabere kaldı. A Milli Futbol Takımı, grubu lider tamamlayarak tarihinde ilk kez şampiyonaya lider olarak katılım hakkı elde etti. Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Galler maçı sonrasında yaptığı açıklamada, zorlu bir maç geçirdiklerini ve beklentilerinin karşılanmadığını belirtti. Montella, “Galler, zorlu bir rakip olduğunu bir kez daha gösterdi. İlk yarıda daha fazlasını yapabilirdik ancak ikinci yarıda reaksiyon gösterdik. Bu reaksiyondan dolayı mutluyum. Grubu lider olarak tamamladığımız için futbolcularımla gurur duyuyorum” dedi.

Montella, Milli Takım için büyük bir gurur olduğunu ve elimden gelen her şeyi yapacağını ifade etti. Galler maçının ardından yapılan basın toplantısında konuşan Montella, takımın lider olarak döndüğü için çok mutlu olduklarını ve takıma duyulan güvenin önemli olduğunu dile getirdi. İkinci yarıda gösterdikleri reaksiyonun önemli olduğunu vurgulayan Montella, bu tarz reaksiyonları gösterebilen bir takıma sahip olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Hakem hakkında yorum yapmamayı tercih eden Montella, hakemin büyük hatalar yapmadığını düşündüğünü belirtti. Cenk Tosun ve Enes Ünal’ın sakatlıkları nedeniyle eksiklik yaşadıklarını dile getiren Montella, Enes Ünal’ın gelecek için çok değerli bir oyuncu olduğunu bildiklerini söyledi. Montella, futbolcuların gelişebileceğine inandığını ve bütün çalışmalarının onların gelişimi için olduğunu ifade etti.

Kaleci konusunda rahat olduğunu belirten Montella, Altay Bayındır’ın genç olmasına rağmen gösterdiği performansın büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve önemli bir kaleci olacağını söyledi. Uğurcan Çakır ve Mert Günok’un da iyi performans sergilediğini ve kaleci konusunda bir sıkıntı yaşamadıklarını belirtti. Ertaç Özbir’in de son iki senedir ligde iyi bir kaleci olduğunu vurgulayan Montella, kaleci konusunda gönül rahatlığıyla hareket ettiklerini dile getirdi.