İstanbul ve Bursa’da Sokak Satıcılarına Operasyon: Yüzlerce Şüpheli Yakalandı!

Bakan Yerlikaya açıkladı: İstanbul ve Bursa'da uyuşturucu satıcılarına operasyon! 156 şüpheli yakalandı

İstanbul ve Bursa’da gerçekleştirilen “NARKOGÜÇ-37 Operasyonu”, sokak satıcılarının uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti faaliyetlerine yönelik başarılı bir operasyon olarak sonuçlandı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Avcılar, Bahçelievler, Başakşehir, Bayrampaşa, Beyoğlu, Esenyurt, Eyüpsultan, Güngören, Kağıthane, Küçükçekmece, Üsküdar, Ümraniye ve Şişli ilçelerinde 96 adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda toplamda 624 polis memuru görev aldı ve 92 şüpheli yakalandı.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ise Bursa il merkezinde uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yaptığı değerlendirilen zehir tacirlerine karşı operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda 64 şüpheli şahıs yakalandı. Aynı zamanda Bursa’daki operasyonda, daha önce narkotik suçlardan kesinleşmiş hapis cezasına çarptırılmış olan 58 şüpheli de gözaltına alındı.

Her iki operasyonda da büyük miktarda uyuşturucu madde ve diğer suç unsurları ele geçirildi. Toplamda 116.500 adet uyuşturucu hap, 42 kilogram Bonzai (İstanbul’da) ve 2 kilogram 750 gram Bonzai (Bursa’da), çeşitli miktarlarda Skunk, 10 kilogram 202 gram Metamfetamin, çeşitli miktarlarda Esrar, Eroin ve Kokain, 7 adet tabanca, 1 adet otomatik tabanca, 3 adet tüfek ile birlikte çok miktarda döviz ve Türk Lirası ele geçirildi.

Bu başarılı operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyoruz. Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemek için kararlı bir şekilde çalışmalarını sürdürdükleri için kendilerine minnettarız. Allah onların ayağına taş değdirmesin.