Türkiye’nin Göz Kamaştıran Keskin Nişancı Yarışması: Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı’nın Boran V Organizasyonu ve Yerli Silah Firmalarının Sergisi

Keskin nişancılar yarıştı: Anahtar deliğinden tam isabet

Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı, Türkiye’nin farklı bölgelerinde görev yapan jandarma komando, jandarma özel harekat ve jandarma özel operasyon tabur komutanlıklarının personelini bir araya getirmek amacıyla Boran V Keskin Nişancı Yarışması düzenlendi. Yarışma, Remzi Kızılsu Atış Alanı’nda 20-25 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşti.

Yarışmanın beşinci kez düzenlendiği ve geçen pazartesi yapılan açılış töreniyle başladığı belirtildi. Yarışmacılar, bir keskin nişancı ve bir gözcüden oluşan 92 takımdaki yarışmada, 100 metre mesafede algı ve rehine atışı ile 200 metre mesafede anahtar deliği atışı gerçekleştirdi.

Toplamda 184 keskin nişancının katıldığı yarışmada, 67 jandarma komando tabur komutanlığından 134, 21 jandarma komando özel harekat tabur komutanlığından 42 ve 4 jandarma komando özel operasyon tabur komutanlığından 8 personel yer aldı. Yarışmayı ise Cumhurbaşkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’ndan toplamda 25 gözlemci takip etti.

Yarışmanın son günü olan 24 Kasım’da ise 600, 800 ve 1000 metre uzun mesafe atışları yapılacak ve dereceye giren katılımcılar Jandarma Genel Komutanı tarafından takdir edilip başarı şerit rozeti ile ödüllendirilecek.

Yarışmanın düzenlendiği Remzi Kızılsu Atış Alanı bölgesinde, toplamda 23 yerli silah ve donanım firması stant açarak ürünlerini sergiledi. Aralarında Aselsan, Roketsan, MKE, Kale Kalıp, Anafarta, Huğlu, Ata Arms, 3E EOS, Makimsa, Bites, Sarsılmaz, Öztek Tekstil, Vav Wears, Target, Simsoft, Periter, Wolftrap, BMC, Gürbüz Trade, Robit, Gön Savunma ve Vogel’in bulunduğu yerli firmalar, katılımcılara ürünlerini tanıttı.