Galatasaray’da Sacha Boey İçin Gelecek Belirsizliği

Galatasaray'da Sacha Boey gelişmesi! Fransız sağ beke talipler sonrası...

Galatasaray, bu hafta Trendyol Süper Lig’in 13. haftasında Alanyaspor’u evinde ağırlayacak. Milli ara sürecinde sakat oyuncuların iyileşmesiyle Galatasaray, nihayet tam kadro olarak sahaya çıkabilecek. İcardi antrenmanlara başlayarak fiziksel olarak hazır hale geldi. Teknik direktör Okan Buruk, Alanyaspor maçında Manchester United maçının provasını yapacak. Buruk, ideal kadrosunu sahaya sürmeyi planlıyor ve Mauro İcardi’nin performansını merakla bekliyor. Sakatlık nedeniyle son haftalarda gol atamayan oyuncunun, 4 maçlık gol hasretine son vererek Manchester United maçına formda ve moralli çıkması hedefleniyor.

Ayrıca, bu maçta patlama yapması beklenen isimlerden biri de Kerem Aktürkoğlu. Okan Buruk’un, Şampiyonlar Ligi’nde İngiliz ekibiyle oynayacakları mücadeleye yönelik planlarının ipuçlarını bu maçta vereceği düşünülüyor.

Galatasaray forması altında son iki sezonda gösterdiği performansla herkesin takdirini kazanan Sacha Boey için Avrupa’nın büyük kulüpleri de yakından ilgilenmeye başladı. İngiliz basını sürekli olarak Arsenal ile anlaştığı iddialarını gündeme getirirken, İtalyan kulübü Inter’in de 23 yaşındaki sağ bek oyuncusunu incelemek üzere Manchester United maçına gözlemci göndereceği öğrenildi. Arsenal ve Inter’in yanı sıra diğer büyük kulüplerin de Sacha Boey’i takip etmesi bekleniyor. Rennes’den 1 milyon 150 bin Euro’ya transfer edilen oyuncunun piyasa değeri ise 17 milyon Euro olarak gösteriliyor.

Performansı sonrasında Galatasaray’ın Sacha Boey ile sözleşme uzatma görüşmelerinin hızlandığı biliniyor. Ancak taraflar arasında henüz anlaşma sağlanamadı. Oyuncunun yıllık 3 milyon Euro gibi bir maaş beklentisi olduğu belirtilirken, Galatasaray’ın ise 1 milyon 500 bin Euro imza parası ve 1 milyon 500 bin Euro maaş teklif ettiği dile getiriliyor. Sacha Boey, bu teklife sıcak bakmıyor ve bu tür anlaşmaların sezon başında yapılması gerektiğini düşünüyor. Genç oyuncunun Almanya, İtalya ve İngiltere gibi ülkelerden gelen talepler nedeniyle Galatasaray’da kalmayı düşünmediği ifade ediliyor.

Sacha Boey’un gelecek sezon başında Galatasaray’dan yüksek bir bonservis bedeliyle ayrılması beklenirken, Galatasaray yönetiminin oyuncuyu devre arasında takımda tutmayı planladığı bildiriliyor.