Bankacının Futbolcuları Dolandırdığı İddiaları İle İlgili Yürütülen İkinci Soruşturma Hakkında Detaylar

‘Ponzi’nin kaymağını kimler yedi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bankacı Seçil Erzan’ı Fatih Terim Fonu adı altında futbolcuları dolandırdığı suçlamasıyla hapis cezası talebiyle soruşturuyor. Bu soruşturma dışında, Seçil Erzan’ın kendisine fazladan para kaptırdığını anlattığı kişilerle ilgili başka bir soruşturma da devam ediyor. Erzan, “Bu insanların faiz talepleri beni bu duruma getirdi” diyerek aşağıdaki isimleri verdi:

– Eski futbolcu Semih Kaya: Semih Kaya’dan 3 milyon 200 bin dolar aldım ve 5 milyon 700 bin dolar geri ödememe rağmen hala sorun yaşamaktayım. Bu fazladan ödeme parayı Emre Belözoğlu ve Arda Turan’dan aldım.

– Menajer Fırat Özdemir: Semih Kaya’nın menajeri olan Fırat Özdemir, sürekli olarak beni tehdit etti. Göktürk’deki evime gelerek tehditlerini sürdürdü.

– İş insanı Atilla Baltaş: Atilla Baltaş’tan faizle para aldım ve yüksek bir faizle 1 milyon dolar geri ödemede bulundum. Bana baskı yaparak borçlu olduğumu gösteren senetler imzalattı. Ayrıca Şırnak Cizre’ye uçak bileti alarak beni kaçırmak istedi.

– Eski futbolcu Ayhan Akman: Ayhan Akman’dan faizle para aldım ancak daha fazlasını geri ödedim. Kendisine borcum olmadığı gibi, yüklü miktarda alacağım vardır.

– İş insanı Barış Tari: Barış Tari’ye borcumu tamamen ödedim ancak hala üzerimde olan senetleri icraya koymak suretiyle beni mağdur etmeye çalışmaktadır.

– İş insanı Erkan Ergene: Erkan Ergene bana para satan kişilerden biridir. Toplamda 300 bin dolar aldım ve bu paranın 1.5 katı kadar fazladan faiz ödedim.

– Çorlu’da galerici Ali Yörük: Ali Yörük, başka tefecilerden para alarak bana getiren kişidir. Sonrasında bu parayı faiziyle geri alırdı. Ayrıca Ali Yörük, bana boş senet de imzalattı.

– Tefeci Süleyman Aslan: Süleyman Aslan’dan 10 milyon TL aldım ve 14 milyon TL geri ödedim. Ayrıca bana 1 milyon 350 bin dolar daha verdi ve ben de ona 2 milyon 650 bin dolar geri ödeme yaptım.

– Mimar Çetin Burak Özcan: Bozcaada’daki evimin tadilatını yapan Çetin Burak Özcan’a fazladan 750 bin dolar verdim.

– Kuzeni Tanın Yılmaz: Tanın Yılmaz bana para veren kişilerdendir. Kendisine ve eşi Merve’ye sürekli para verdim ancak doymadılar. Merve bankada saldırıda bulundu ve kolumdaki Rolex saatimi aldı. Ayrıca 1 milyon 200 bin TL olarak aldığım parayı 5 milyon TL olarak geri aldı. Daha sonra 4 milyon getirip 6.5 milyon TL olarak geri aldı.

Seçil Erzan, 20 Kasım’da İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktığında, kendisinin de mağdur olduğunu ve parayı elinden aldıklarını söyleyerek, “Babamın kefen parasını bile aldılar” dediği isimleri belirtmişti.

Dikkat çeken bir nokta, iddianamede adı geçmeyen ve Seçil Erzan’ın fonuna para yatırmadığını açıklayan Fatih Terim’in listeye girmiş olmasıdır. Belgeye göre, Terim 700 bin dolar vermiş ve 1.5 milyon dolar geri almıştır.

Seçil Erzan’ın gözaltına alındığı evinden çıkan dokümanlar ve bilgisayar çıktıları da dava dosyasına dahil edildi. Ancak, Erzan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki ifadesinde, bu belgelerin banka yetkilileri tarafından hazırlandığını iddia etti. Kendi el yazısıyla aldığı parayı ve ödemeleri not almak için kağıtlar kullandığını belirtti ve bu notları alıp evine götürdüğünü söyledi.