Küçüksu Caddesi’nde Meydana Gelen Kaza Sonrası Polislerin Çarpışması ve Sürücünün Kaçma Girişimi

Ümraniye'de kazaya müdahale eden polise çarpan araç kaçtı; polis hastaneye kaldırıldı

Saray Mahallesi Küçüksu Caddesi üzerinde saat 00.30 sıralarında meydana gelen bir kaza, dikkatleri üzerine çekti. İddialara göre, ışıklarda bekleyen ve 34 AND 188 plakalı bir otomobil sürücüsü olan Ömer Sevim ile aynı yönde seyir halinde olan 34 DAY 252 plakalı hafif ticari araç, birbirlerine çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil, trafik ışıklarına çarparak refüje savruldu. Hafif ticari araç ise bir apartmanın bahçe duvarına çarptı ve durabildi. Kazada, otomobil sürücüsü Ömer Sevim ile hafif ticari araçta yolculuk yapan Uğur Bakır yaralandı. Vatandaşların ihbarı üzerine, sağlık ekipleri ve polisler hızla olay yerine sevk edildi. Polisler, güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri ise yaralıları ambulansla hastaneye ulaştırdı.

Ancak kaza sonrasında yaşananlar daha da dikkat çekiciydi. Araçların çekici ile olay yerinden götürüldüğü sırada, refüjde güvenlik önlemi alan polis memuru Sefa A., 59 PN 356 plakalı hafif ticari araca çarptı. Ardından, araç sürücüsü hızla kaçmaya başladı. Polis memurları, sürücüyü durdurmak amacıyla havaya ateş açtı. Ancak bu çabalar sonuçsuz kaldı ve araç sürücüsü olay yerinden hızla uzaklaştı. Sefa A. ise ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Öte yandan, polise çarpan sürücü kısa bir süre sonra yakalandı ve gözaltına alındı.

Kazayı gözlemleyen Cihan Bakır, yaşananları şu şekilde anlattı: “Öncesinde bir kaza olmuştu ve polis olay yerini kapatmıştı. Sonrasında beyaz bir araç hızla gelip polise çarptı. Polis, havada uçarak başka bir araca çarptı. Durumu ciddi olduğunu düşünüyorum. Ben hemen ambulansı aradım ve onlar gelip aldılar. Acil şifalar diliyorum.”

Yaşanan bu olay, kaza sonrası karmaşanın arttığı, polis müdahalesi gereken ve sürücülerin dikkatli olması gereken bir durumu bir kere daha hatırlattı.