AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, İstanbul Temayül Yoklamasına Başkanlık Etti

Tüm illerde temayül yoklaması

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin’in, İstanbul’daki temayül yoklamasına başkanlık ettiği bildirildi. Şahin, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen temayülle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, teşkilat mensuplarının görüşlerini, düşüncelerini ve eğilimlerini tespit ederek aday belirleme sürecinde bu görüş ve önerilerden faydalanmayı amaçladıklarını belirtti. Şahin, tespit edilen eğilimlerin parti kararlarında yol gösterici olacağını ifade ederek, son birkaç seçimdir temayül yoklamalarının elektronik ortamda yapıldığına dikkat çekti. Şahin, çevreci bir yaklaşım sergilediklerini vurgulayarak şu şekilde konuştu:

“İstanbul’da yaklaşık 9 bin teşkilat üyemiz, 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerde yarışacak olan 39 ilçe ve bir büyükşehir belediye başkan adayımızın belirlenmesinde bize yol gösterecek. İstanbul’un 39 ilçesinde 255 ilçe belediye başkan aday adayımız ve büyükşehir için 6 aday adayımız başvuruda bulundu. Genel Merkez olarak, illerimiz, ilçelerimiz ve tüm yönetim kadrolarımızla birlikte 31 Mart seçimlerinde en parlak başarıyı elde etmek için titiz bir çalışma yürütüyoruz.”

İstanbul’da yapılan temayül yoklamasının başkanlığını AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin’in üstlendiği vurgulandı.

Şahin, geçen mayıs ayında yapılan parlamento seçimlerinde aday adaylığı için başvuranların depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla AFAD’a bağışta bulunduklarını hatırlatarak, yerel seçim başvurularında da partiye aidat yerine Filistinli kardeşlerimize yardım etmek ve dayanışma göstermek amacıyla aday adaylarından AFAD bağışı aldıklarını ve bu bağış almaya devam edeceklerini ifade etti.

Şahin, sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilen temayül yoklamasının aday tespitinde önemli bir ölçüt olduğunu belirtti. Anketler yapıldığını ve mevcut belediye başkanlarının performanslarının değerlendirildiğini aktaran Şahin, şehir veya ilçe yöneticileriyle ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler yapıldığını ve onların eğilimlerinin dikkate alındığını söyledi. Tüm bunların Genel Merkez çalışma ekibinde birleştirilerek sonuca ulaşıldığını ve kamuoyuyla paylaşılmadığını ifade etti.