CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İl Başkanları Buluşması’nda Seçimlere Yönelik Stratejileri Değerlendirdi

Özel’den ‘küskünler’ talimatı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ve üç gün boyunca devam eden CHP İl Başkanları Buluşması’na katıldı. Özgür Özel’e, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de eşlik etti. Toplantıda, yaklaşan seçimlerle ilgili sorunlar ve çözüm önerileri sunumu yapıldı ve Özel bu sunumu dikkatle dinledi.
Özgür Özel, toplantı sonrasında yaptığı konuşmada, yaklaşan seçimler için alınacak önlemlere değindi. Özel, CHP’li il başkanlarına şunları söyledi: “Birilerinin umudu var, CHP’lilere kavga ettirerek ‘Bunlardan hiçbir şey olmaz’ diyip vatandaşın oyunu alarak başkalarına hizmet etmek istiyorlar. Bu nedenle, illerinizdeki küskünlükleri ortadan kaldırmanızı istiyorum. El sıkışın, birbirinize sarılın ve örgütünüzü bir araya getirin. CHP’ye ve babaocağınıza sahip çıkın. Kazanacak olan adaylar içinde kadınlar varsa, kadınlardan yana taraf olacağız. Aday belirleme sürecinde ise örgütümüzle birlikte karar vereceğiz.”
Özgür Özel ayrıca, CHP’nin kadın il başkanı eksikliğine de değinerek, erkek il başkanlarına ileride il başkanı olabilecek kadın adayları yanlarında alarak, mentorluk yapmalarını istedi. Özel, toplantının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve il başkanlarıyla birlikte aile fotoğrafı çektirdi ve İstanbul’da düzenlenen Büyükdere Atatürk Fidanlığı açılış törenine katıldı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yaptığı konuşmada, CHP’deki iletişim ve birlikte sorunları çözme yeteneğine vurgu yaptı. İmamoğlu, “Bizi birbirimizden uzaklaştıramazlar, birbirimizle kavga ettirmeye çalışsalar da başaramayacaklar. Kutuplaştırıcı dillere karşı tedbirli bireyler olmalıyız” dedi.
Özgür Özel, toplantı sonrasında ittifakla ilgili olarak da konuştu. Özel, belediye seçimlerindeki başarılarını “İstanbul İttifakı’nın oylarıyla kazandıklarını” belirtirken, ittifak ortaklarına teşekkür etti. Ayrıca, bundan sonraki süreçte daha fazla işbirliği yaparak, oy birliğiyle en doğru stratejileri belirleyeceklerini ifade etti.
Özel ve İmamoğlu, açılış sonrasında Büyükdere Atatürk Fidanlığı’nı gezdiler. Özel, konuşmasında, filmi izlemek için Kanyon AVM’deki sinemaya gittiğini ve bu anı paylaştığı fotoğrafları sosyal medyada yayınladığını da belirtti.